Utorak, 16 srpnja, 2024
Naslovnica10 najboljih ljetnih provoda
Array

10 najboljih ljetnih provoda

Od početka školske godine, točnije kad počinju prva ispitivanja i slegne se adrenalin zbog susreta starih školskih kolega, pa sve do kraja školske godine, sve o čemu većina srednjoškolaca sanja  nezaboravno je ljeto. Nezaboravno ljeto koje će biti glavna tema razgovora ostatak školske godine.Nažalost, kako većina srednjoškolaca nema baš mnogo novaca pri ruci, donosim vam pregled nekih zanimljivih ideja i provoda kojima možete začiniti svoje ljetne dane i učiniti ih nezaboravnima.

1) Festival

Svake godine organiziraju se različiti festivali s različitim tematikama. Ukoliko se neki festival ljeti  održava u blizini, svakako je dobra ideja zabaviti se s društvom, primjerice: Republika fest,festival je koji se zadnji put održavao u Rijeci 2013. (postojala je i mogućnost dobivanja stipendije zasmještaj i ulaznice). Ovaj festival odličan je provod za umjetničke duše i mislioce (predavanja koja se održavaju po danu), ali i za partijanere koji vole zabavljati se do rana jutra na plaži Pećine. Od ostalih festivala, svakako se isplati prisustvovati Špancirfestu, Rockliveu, Idemo otok, te mnogim drugima.

2) Kupanja na bazenima

Znam, znam, san veće populacije srednjoškolaca je da ode na more s ekipom. No, kako to većinom financijske prilike (ni starci) ne dopuštaju, osim ako imate sreće pa ste kao maturanti ipak uspjeli konačno nagovoriti roditelje da vas puste, more je nedodirljiv ideal. Stoga, moj je savjet da ne očajavate, već da se prihvatite posla i napravite neku zabavu uz bazen. Ukoliko nemate bazen, odličan izlet u obližnje toplice, nije loša ideja!

3) Spavanje uz logorsku vatru

Obližnja vikendica, možda prazna kuća uz vinograd ili jednostavno kod nekog od frendova!Kampiranje ili druženje uz logorsku vatru ili roštilj navečer odlična je ideja za druženje, strašne priče i možda koju ljetnu romansu uz neko piće…

4) Izlet

Za sve pustolove ova ideja već zvuči privlačno samo po naslovu. Za sve koji vole rekreaciju,vožnja biciklima do nekog jezera, planine ili jednostavno do susjednog grada s košarom hrane pripremljenom za cijeli dan, super je ideja. Uz piće i glazbu ovakvi mali izletići sigurno će biti puni priča i zabave

5) Obilazak grada

Uvjerena sam da po naslovu većina vas misli- kakva dosadna ideja za provod. Ali… Koliko je vas zapravo bilo u muzejima u svom vlasitom gradu? Jednom prilikom obucite se u skroz netipičnu odjeću za vaš kraj, pravite se da niste odavde i pročešljajte ljepotu svog grada. Nikad ne znate, možda za zabavu baš završite na nekom krovu zgrade s balonima punim vode spremni na akciju da pogodite nekog prolaznika koji traži osvježenje.

6) Pjena parti.

Ljeto samo po sebi traži neko osvježenje u obliku hladnog pića ili jednostavno… pjene. Ovakve se zabave često znaju organizirati po klubovima, ali nešto slično uvijek možete i sami doma napraviti. Baloni s vodom, pištoljeki na vodu sve su ideje s kojima možete začiniti neki parti ljeti.

7)Movie night

Nakon što se osušite, jedan movie night, iliti filmska večer  odličan  je provod s društvom uz najnovije

filmske hitove.

7) Književna večer

Za sve knjiške moljce ili one koji na jedan dan to žele biti, ovo je idealna večer da pokažu svoje

spisateljske sposobnosti ili jednostavno da pročitaju neko djelo koje im se sviđa. Ako ste dosad

razmišljali da možda probate nešto novo, ovo je idealna prilika da promijenite nešto u svom životu ili

da upoznate nekog novog.

8) Talent show

Odlična večer da pokažete skrivene ambicije i talente ili da nasmijete društvo svojim „antitalentom“.

Uz neki odabran žiri, malo kokica i pića, ovo može postati večer za pamćenje.

9) Paintball

Za one koji vole adrenalin, ovo je prilika života da probaju biti neki od svojih omiljenih glumaca iz

Cobre 11, NCIS, CSI. Svakako zabavan, ali i bezopasan način, ukoliko naravno pratite upute. Završivši s

paintaballom , možete se zabaviti  točkom broj 6. našeg članka i osvježiti se od naporne igre.

10) Noćno kupanje

Za one sretnike koji imaju prilike biti na moru sa svojim društvom, ovo je jedan od najboljih provoda

cijelog ljeta. Za one koji nemaju toliko sreće, obližnje će jezero također poslužiti.

Kad ljeto započinje, osjećaj je nevjerojatan. Splet energije, vedrine i postojanosti koji je poput rođenja

nečeg novog, neke nove priče. No, svaka priča ima svoje trajanje, stoga ne samo ljeto, nego i svaki

dan iskoristite najbolje što možete.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI