Nedjelja, 16 lipnja, 2024
Naslovnica10 prijedloga za posljednji tjedan praznika
Array

10 prijedloga za posljednji tjedan praznika

1. Ljetne manifestacije
Ljeto je vrijeme kada većina gradova ima svojevrstan ljetni gradski program koji obiluje raznim sadržajima, npr. organiziraju se koncerti, vanjsko kino, priredbe, pa i degustacije lokalnih specijaliteta. Gdje ima hrane i pjesme – ne može biti loše, zar ne?

2. U vodi je spas
Tijekom ostalih mjeseci je ili prehladno za kupanje na otvorenom ili smo jednostavno prezauzeti ostalim obvezama i zato treba iskoristiti svaku priliku za posjet gradskom bazenu, obližnjem jezeru ili rijeci, a o dragim nam primorcima ne moram ni govoriti. Da sam jedna od njih, instalirala bih krevet na plažu i nikad ne bih odlazila (osim možda jesti i pohvatati što je novo na društvenim mrežama).

3. Svima nam mrsko pospremanje
Ako između vrućih dana uhvatite i koji hladniji, iskoristite ga za rashlađeno spavanje 😀 ili pak čišćenje sobe. Priznajte, kada ste to zadnji put učinili? Koliko je omota čokolade i sladoleda u košu ili na stolu? I sve silne čaše bi trebalo vratiti u kuhinju dok još nisu sasvim otpisane. A i stvarno bi bilo dosta spoticanja o odjeću na podu, masnice i plavice na nogama ne idu uz kratke hlačice!

4. Knjiga nije samo za učenje
Možda nije najsretniji odabir za sve, ali knjige nisu tako loša ideja. Ne kažem da ljeto morate provesti uz lektirna djela koja su za iduću školsku godinu, postoje i druge knjige različitih tematika prilagođene svakome od vas i zasigurno biste mogli pronaći nešto dobro. Ako nemate ideje, lokalna knjižnica zasigurno ima listu s preporukama ili barem savjet koju knjigu odabrati ako im objasnite kakav je vaš ukus.

5. Druženje na otvorenom? Druženje na otvorenom!
Bilo da je to roštilj uz jezero s ekipom, opušteno druženje u nečijoj vikendici, pa čak i posjet nekom obližnjem parku prirode, pecanje ili jednostavno na nekom mjestu u prirodi – sve opcije su otvorene. Bijeg od dnevnog stresa (ljeto bi trebalo biti stress-free, ali nebitno sada) i opuštanje u dobrom društvu nikome nije odmoglo!

6. Sport i ostale tjelesne aktivnosti
Vjerujem da svi znate one pojedince koje ste u šestom mjesecu ostavili potpuno izvan kondicije, a oni su vas u devetom dočekali nabildani i isklesani. Iako je ljeto većini izlika za puno ljenčarenja i malo ili nimalo tjelesne aktivnosti, s vremena na vrijeme bilo bi dobro malo se razgibati, voziti biciklom (može i rolama), otrčati koji krug ili barem prošetati niz ulicu. Za one odvažnije, YouTube je pun vježbi za štogod želite poboljšati (ako želite). Uostalom, zar ne želimo svi zablistati u novoj školskoj godini?

7. Uhvatite malo sunca
Dogodi li vam se da preko ljeta ne izlazite iz sobe po nekoliko dana, nosite istu odjeću i mičete se od ekrana samo da odete po još hrane ili na wc? Ako je odgovor pozitivan, hitno promijenite smjer kretanja i uputite se na zrak. Zašto? Fotografija će vam zasigurno odgovoriti na ovo pitanje. Možda poželite ponijeti i nekakvu kremu…

8. Shopping je uvijek dobra ideja
Ženski dio publike (heh, publike) će vjerojatno odobriti ovu ideju… Što bi to moglo biti? Šoping? Svi znamo da je 50% ormara u jesen obnovljeno i predškolski je šoping nekima najuzbudljiviji dio povratka u školske klupe. Bilo da se radi o kupovini školskoga pribora i knjiga ili kupovini odjeće.

9. Ljetni posao
Kako bi svojim roditeljima olakšali maloprije spomenuti šoping, možda biste mogli i sami zaraditi nešto novca. Za to postoji puno načina, počevši s radom u manjim buticima ili trgovinama koje često ljeti traže privremene radnike zbog godišnjih odmora, čak i poneka nadnica nije na odmet. Osim toga, kad već kupujete novo, mogli biste se riješiti staroga. Postoje brojni internetski portali koji nude mogućnost posredovanja između vas i vaših potencijalnih kupaca. U krajnjem slučaju, ponudite susjedima pomoć oko košnje trave ili bilo čega što im treba i oni će vrlo vjerojatno pokazati zahvalnost.

10.U vodi je (opet) spas
Kao šećer na kraju, dolazi nešto što ste vjerojatno radili u mlađim danima (pretpostavimo da su svi koji ovo čitaju srednjoškolci). Mali baloni punjeni vodom ili spužva natopljena u vodu – sve to se može iskoristiti za dobru zabavu s prijateljima ili obitelji. Osim što donosi puno smijeha, sasvim je solidno rashlađenje u ove vruće ljetne dane. Twister s bojom na poljima pomalo je neuredna, ali sasvim zadovoljavajuća zabava.

Nadam se da će vam se barem neka od ovih ideja svidjeti i da ćete ju iskoristiti u ovim preostalim danima. Ako se i ne osjećate pretjerano zagrijani za aktivno i dobro iskorišteno ljetno vrijeme, možda je najbolje da se i ovaj zadnji tjedan pošteno naspavate i pogledate sve serije koje želite pogledati (ili barem dio) pa da lakše podnesete povratak u školu. A možete i početi s ranijim ustajanjem da se lakše prilagodite školi… Mah, možda da ipak prekrižimo ovo zadnje?

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI