Četvrtak, 13 lipnja, 2024
NaslovnicaZašto se bavim sportom
Array

Zašto se bavim sportom

Sport nisu samo odlasci na natjecanja i utrke, nego je sport nešto više od toga. Sportom se može baviti: rekreacijski, amaterski i profesionalno. Također postoje sportovi u kojima igrate ekipno i u kojima igrate sami.

Bavljenje sportom vrlo je bitno za pojedinca, za vaš organizam i za vaše tijelo.Bavljenje sportom oduzima jako puno vremena i treba uložiti jako puno truda da bi postigao ono što želiš. Jako bitna stavka u sportu je prehrana. Baziramo se većinom na zdravu prehranu, što u prijevodu znači da organizam privikavamo na zdrave stvari. Izbacujemo loše iz naše prehrane, kao npr. brzu hranu, alkohol, duhanske proizvode. U organizam je potrebno unijeti što više zdrave hrane (voće, povrće). Također moramo unijeti i  dovoljno tekućine (2,5l do 3l vode na dan).

Bavljenje sportom potiče tjelesne, fizičke i psihofizičke sposobnosti!

Plivanje kao sport potiče rast i razvoj svih mišića. Bavim se plivanjem 9 mjeseci, sport je vrlo zahtjevan, što znači da je potrebno uložiti jako puno truda i vremena da bi postigao rezultat koji želiš. Uz plivanje razvijate i sposobnosti vaterpola ili triatlona. Kako u plivanju imamo veliki otpor vode, ojačavamo svoje mišiće. Plivanje također ojačava mišiće srca i stabilizira krvni tlak. Osim što produžuje mladost, plivanje koristi i ljepoti tijela. Jednostavno rečeno, plivanje jača zdravlje.

 

“Granice ne postoje. Što više sanjaš, dalje dosežeš”, Michael Phelps

  

 

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI