Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaBiraj obrazovanje za svjetsku karijeru
Array

Biraj obrazovanje za svjetsku karijeru

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld iz Zagreba prva je i vodeća ustanova u obrazovanju stručnjaka u području međunarodnih odnosa i diplomacije, i to ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Baviti se ovim poslom uistinu zvuči sjajno. Malo je koja karijera tako atraktivna, uzbudljiva i zanimljiva, a istovremeno toliko cijenjena i tražena na tržištu rada. 
Na Visokoj školi provode se dva studija: preddiplomski stručni studij koji traje 3 godine ili 6 semestara te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova i stručni naziv prvostupnik/prvostupnica  međunarodnih odnosa i diplomacije i – specijalistički diplomski stručni studij koji traje 2 godine ili 4 semestra te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova i stručni naziv specijalist/specijalistica međunarodnih odnosa i diplomacije.

Opširnije o upisu u preddiplomski studij – http://www.diplomacija.hr/hr/upisi-u-preddiplomski-studij/ 
Opširnije o upisu u specijalistički studij – http://www.diplomacija.hr/hr/upisi-u-specijalisticki-studij/ 

Mogućnost izbora između čak osam stranih jezika, diplomatski protokol i pravila uljudnog ophođenja, shvaćanje svijeta u kojem živimo iz političkog, ekonomskog, povijesnog i pravnog aspekta te usvajanje suvremenih modela komunikacije i znanja o odnosima u globaliziranom svijetu osnovna su zadaća multidisciplinarnog studijskog programa VŠMOD-a. Moderni pristupi procesima usvajanja znanja i rad u manjim studijskim grupama uz stalnu dostupnost svjetski uglednih predavača jamče, uz klasične oblike usvajanja znanja, interaktivnu nastavu i razmjene mišljenja o aktualnim svjetskim problemima i mogućim rješenjima. Stečena znanja i vještine usavršavaju se na studentskim praksama koje našim studentima omogućuju kontakt s tržištem rada i praktično usvajanje znanja i vještina u nizu državnih ustanova i znanstvenih instituta te veleposlanstvima stranih zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Svaki tjedan nas posjećuju gosti predavači, primjerice veleposlanici stranih zemalja, ali i ostale utjecajne osobe iz javnog života Hrvatske i svijeta kako bi pred studentima iznijeli vlastita stajališta o aktualnim temama.
Upoznavanje s različitostima kultura i civilizacija, razumijevanje drugačijeg načina razmišljanja od našeg uistinu obogaćuje čovjeka i nužan je preduvjet za uspješno bavljenje međunarodnim odnosima i diplomacijom. Kako bi doskočili tom izazovu, našim studentima omogućena su studijska putovanja. Do sada smo posjetili sve zemlje u okruženju, ali i one daleke, primjerice Tajland i Indiju. U Indiji smo se susreli s premijerom, dok nas je za posjeta Španjolskoj primio osobno španjolski kralj, a prilikom javnog obraćanja na Trgu Svetog Petra studente VŠMOD-a je na hrvatskom jeziku pozdravio papa Benedikt XVI.

Visoka škola omogućava studentima razne aktivnosti izvan nastavnog procesa, kao primjerice sudjelovanje u studentskom časopisu gdje se stječu osnovna znanja iz područja novinarstva i odnosa s javnošću, ili sudjelovanje u odboru za protokol koji radi na planiranju i provedbi konferencija, posjeta uglednih dužnosnika i drugih važnih događaja. Takvim iskustvom preuzimanja odgovornosti studenti stječu organizacijske kompetencije u poslu, što je danas kod poslodavaca iznimno cijenjeno.
U praksi je potvrđeno da naši studenti imaju široke mogućnosti zapošljavanja, pa tako s diplomom Visoke škole počinju raditi u raznim predstavništvima i tijelima međunarodnih organizacija u zemlji i inozemstvu (primjerice EU), državnim institucijama (MVEP i ostala ministarstva, veleposlanstva RH u inozemstvu i veleposlanstva stranih zemalja u RH), privatnim i javnim medijskim kućama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama, političkim strankama te u zakladama u zemlji i inozemstvu.
Jedno je sigurno- želite li postati cijenjenim i traženim stručnjakom na području međunarodnih odnosa i diplomacije – svjetska karijera počinje ovdje! 
Posjeti nas na www.diplomacija.hr i saznaj više o VŠMOD-u!

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI