Candybalism moli za podršku!

  Najava nove kolekcije mladog perspektivnog brenda Candybalism

  Mirna Mihoković glavni je dizajner iza mladog brenda Candybalism.  Inspiraciju za Candybalism dizajnerica nalazi pretežito u psihologiji ljudskog uma, osobito načinom na koji se um nosi sa problematikama suvremenog društva. Geometrijske linije i matematička ljepota nadalje inspiriraju prema stvaranju estetski zanimljivih silueta.
  Odjeća je namijenjena odvažnim ženama i djevojkama. Onima koje se ne boje svoje posebnosti, koje se ne boje stajati samostalno u društvu, i kontra njegovih normi.

  Elysian (eng. pridjev, ugodan, slavan, blažen; porijeklo iz Grčkog Elysion pedion, mjesto gdje heroji i časni žive poslije smrti – kolekcija je za suvremene žene i djevojke.

  One se svakodnevno suočavaju s morem problema kako bi ostvarile svoje vizije, ciljeve i u konačnici pronašle svoju unutarnju božicu, svoj identitet. Na putu im je cijelo društvo, sve prepreke koje su svjesno i nesvjesno postavljene, i sve sumnje unutar njih samih. Povratkom svojim korijenima one pronalaze potrebnu snagu i unutarnje blaženstvo; u konačnici postaju prave urbane žene ratnice.

  Kolekcija traži inspiraciju u plemenskim običajima odijevanja, bojama i uzorcima. Modernizirajući takvu tradiciju oblačenja, ona je napravljena od prirodnih materijala – pamuka, viskoze, svile i kože, dok nijanse boja svojim spojem stvaraju svakodnevnu eleganciju, lepršavost i fluidnost.

   

  MIRNA je po struci inženjer modnog dizajna i do rujna treba skupiti 13700€ za školarinu na interdisciplinarnom diplomskom studiju u Parizu. Životne situacije,teškoće i slabije imovinsko stanje natjerale su je da istraži sve dostupne mogućnosti s kojima bi ostvarila svoj cilj. Jer kao žena koja drži brend za hrabre i odvažne, sama si nije željela dozvoliti da odustane. Njeno školovanje iz snova je skupo, međutim jedna je od 9 izabranih stipendtista francuske vlade te hrvatskog Ministarstva znanosti i obrazovanja što joj uvelike pomaže u svakodnevnim troškovima stanovanja u  Francuskoj. Međutim, nad glavom joj i dalje stoji upitinik : ,,A kako platiti obrazovanje?" 

  Jedna je od 7 ljudi iz cijeloga svijeta koja je dobila priliku upisati taj studij. Ona se sama bori, ali treba joj podrška i pomoć. 
  Ne dopustimo da još jedan mladi stipendist , možda budući revolucionar hrvatske tekstilne industrije odustane samo zbog nemogućnosti teške životne situacije.

  I najmanja donacija pomaže , a možete ju priložiti ovdje.

  Još jedna fotkica iz Mirnine kolekcije koje će vas sigurno nadahnuti:

   

   

   

  Na kolekciji su surađivala još dva hrvatska brenda, Ayeleen sa specijalno dizajniranim kožnim harnessima u funkciji kao dio odjeće i JunkJewellery sa jednako tako izrađenim nakitom posebno u svrhu kolekcije. Svi su komadi dostupni pojedinačno na prodaju.
  Za besprijekoran make up zaslužna je naša Kasandra Draganić. Priču je zabilježio kamerom jedini Zvonimir Ferina, a oživjela ju je  Adela Klobučar (FOX Models Croatia)