Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaČestitka novoizabranom vodstvu NVURHa
Array

Čestitka novoizabranom vodstvu NVURHa

Danas je u jutarnjim satima sazvana konstituirajuća sjednica Nacionalnoga vijeća učenika Republike Hrvatske (NVURH). Novoizabrani predsjednik, Karlo Horvat, preuzeo je dužnost i funkciju dvogodišnjeg predsjedanja jedinim savjetodavnim tijelom za pitanja učenika pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Za dopredsjednika je izabran Matej Lovrić, a za tajnicu Teodora Raguž.

Sjednici je nazočio resorni ministar Vedran Mornar koji je pozvao učenike da ponude prijedloge koje bi se uklopili u Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologija, te izrazio uvjerenje u kvalitetnu suradnju.
Članovi NVURH-a predstavnici su vijeća učenika 20 županija i Grada Zagreba, a sam NVURH zadužen je za savjetovanje resornog ministra za pitanja vezana uz učenike. Udruga srednjoškolaca uvijek je pružala potpunu podršku radu tog tijela, a nastavlja ju pružati i novoizabranom vodstvu kojem ovom prilikom i čestitamo na izboru. Uvjereni smo da ćemo
ostvariti kvalitetnu suradnju s novim vodstvom NVURH-a i ostalim vijećima učenika diljem RH.

Uskoro ćemo upoznati NVURH i resorno ministarstvo o našim trenutnim i budućim projektima kako bi zajednički uskladili smjernice rada, kao i pozvati ih da izaberu nove predstavnike u Savjetodavnom odboru Udruge srednjoškolaca. Savjetodavni odbor Udruge srednjoškolaca je tijelo koje sačinjavaju isključivo članovi NVURH-a, te je učesnik u kreiranju i provođenju djelovanja Udruge.
v.d. predsjednik Udruge srednjoškolaca
Mario Burić

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI