Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaDopis za medije: Učenički servisi
Array

Dopis za medije: Učenički servisi

Predmet: Omogućivanje učenicima prava na rad te uključivanje u rad udruge

Poštovani predstavnici medija,

u ime Udruge srednjoškolaca, jedine nacionalne udruge srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, apeliramo na Ministarstvo rada, ali i na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da učenicima što prije otvore mogućnost učlanjenja u bilo koji aktivni učenički servis u ovome periodu barem da se to dospusti učenicima iz županija u kojima ne postoji niti jedan učenički servis.

Isto tako ljubazno molimo ravnatelje škola koje nemaju učenički servis da se u što skorijem vremenu obrate nadležnom učeničkom servisu u svojoj županiji te da s istim potpišete ugovor o suradnji kako bi svojim učenicima omogućili pravo na rad.

Također koristimo ovu priliku za potaknuti Graditeljsko – geodetsku školu Osijek da omogući učenicima iz drugih škola sa područja Osječko-baranjske županije da koriste usluge njihovog učeničkog servisa.

Kako udruga ima na prvom mjestu braniti prava srednjoškolaca želimo informirati srednjoškolce sa područja Republike Hrvatske da svatko od njih ima  mogućnost uključiti se u rad USRED-a. Postupak je jednostavan. Potrebno je posjetiti web stranicu www.usred.hr te na istoj ispuniti ponuđeni online obrazac za učlanjenje Članstvo je besplatno i ne namjeravano uvoditi članarinu. Samo u zajedništvu učenika se možemo izboriti za bolje i pravednije obrazovanje što je i bio dokaz reforme u medicinskim školama.

 

S poštovanjem,
glasnogovornik Udruge srednjoškolaca
Pavao Škoko Gavranović

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI