Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaERASMUS projekti
Array

ERASMUS projekti

Erasmus (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) program je Europske unije osnovan davne 1987. godine.

Erasmus+ novi je program za obrazovanje, obuku, mlade i sport prije poznat pod nazivom Erasmus za sve. Cilj ovog programa doprinijeti je smanjenju ranog napuštanja škole kao i povećanju broja visokoobrazovanih. Program će promicati mogućnosti učenja za pojedinice u Europskoj uniji i izvan nje, suradnju između obrazovnih ustanova, organizaciju mladih, poduzeća, lokalnih i regionalnih vlasti kao i nevladinih udruga te podršku reformi politike u zemljama članicama i suradnja sa zemljama koje nisu dio EU.

Cilj je programa pružiti priliku za usavršavanje vještina i znanja mladih ljudi studiranjem i osposobljavanjem u inozemstvu, promicati sudjelovanje mladih u društvu, podržavati podučavanje i istraživanje o europskoj integraciji, kao i podržavati amaterski sport u Europi.

Ključne aktivnosti programa su aktivnosti u području obrazovanja, sporta, nekomercijalnih sportskih događaja, transnacionalni projekti i inicijativa Jean Monnet. (više na: http://www.eu-projekti.info/erasmus)

Prijaviti se mogu mladi iz bilo koje zemlje članice EU, iz Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Švicarske, zemalja kandidatkinja ili drugih zemalja na zapadnom dijelu Balkana.

Erasmus+ programski vodič dostupan je ovdje: (http://www.eu-projekti.info/erasmus/erasmus_programski-vodic)

Aktivnosti programa Erasmus+ provedbeno mogu biti centralizirane (u nadležnosti Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu Europske komisije – EACEA) i decentralizirane (u nadležnosti nacionalnih agencija uspostavljenih u svim programskim državama – državama koje u potpunosti sudjeluju u svim aktivnostima programa Erasmus+).

Agencija za mobilnost i programe Europske unije hrvatska je nacionalna agencija za Erasmus+, što podrazumijeva informiranje i savjetovanje, raspisivanje javnih natječaja za dodjelu financijske potpore za aktivnosti mobilnosti i strateških partnerstava, zaprimanje prijava, njihov odabir, ugovaranje i financiranje projekata te nadziranje i praćenje njihove provedbe. Sve podatke o projektima u sklopu Erasmus+ programa možete pronaći ovdje: http://mobilnost.hr/hr/

Sve će zainteresirane zanimati vijest da ESN (Erasmus Student Network) traži nove volontere!

Datum?

Petak, 2. 9. 2016.Vrijeme?

18:00Mjesto?

Sveučilište u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8, soba 13

(https://www.facebook.com/events/318023235198475)

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI