Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaI ti možeš postati Digital Ninja!
Array

I ti možeš postati Digital Ninja!

Digitalna akademija obrazovni je program za djecu koji razvija inovativnost, logičko i računalno mišljenje, te kreativno korištenje digitalne tehnologije koji veći niz godina provodi razne radionice i edukacije za osnovnoškolce i srenjoškolce.

Ovogodišnji program namijenjen je djeci u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole, a pohađati ga mogu sva djeca navedene dobi, bez obzira na predznanje, jer su projekti koje radimo skalabilni i prilagodljivi svakom djetetu. Godišnja je satnica 70 sati po stupnju, s dva školska sata nastave tjedno. Nastava se održava u poslijepodnevnim satima, ovisno o mogućnostima i rasporedu redovnih nastavnih aktivnosti škole. Na svakom je stupnju sadržaj koji se obrađuje organiziran u projekte, kojima se postižu obrazovni ishodi definirani kroz cjeline: računalno razmišljanje, programiranje, istraživanje, stvaranje, surađivanje. Sve o programima možete doznati ovdje

Program Digitalne akademije podržale su najveće tehnološke tvrtke poput
Microsofta, Googlea i Oraclea – Microsoft polaznicima programa omogućava
korištenje edukacijske verzije Minecrafta, Google je posebno za ovu prigodu
donirao cardboardove koji će djecu uvesti u svijet virtualne stvarnosti, a
i Oracle se kroz omogućavanje pristupa svojim obrazovnim sadržajima
uključio kao partner projekta.
 

Popis ovogodišnjih lokacija gdje će se održavati Akademija za osnovnoškolce možete pronaći na ovom linku,a obrazac za prijavu Vašeg djeteta možete pronaći na ovom linku.

"Termini u kojima će se Digitalna akademija održavati u pojedinoj školi bit će objavljeni na vrijeme prije početka programa pri čemu ćemo maksimalno izaći ususret svim prijavljenima. I mi, poput vas, želimo da sva djeca dobiju priliku za inovativno i kreativno digitalno obrazovanje" navode iz Algebre.

Bilo je super na Akademiji, jako mi se svidjela i upoznao sam mnogo novih osnovnoškolaca iz cijele Republike Hrvatske. Preporučio bih svima da se prijave kako bi se upoznali s temama koje će se prezentirati i naučili mnogo novih, korisnih, stvari.

Leon Škegro, Županja

 

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI