Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaKako je USRED promijenio moj život
Array

Kako je USRED promijenio moj život

 

Sve je počelo iz dosade, naime mojim seljenjem u učenički dom u Zagreb, uvidio sam da ću imati slobodnog vremena za razne aktivnosti, ali sam odlučio sve svoje vrijeme posvetiti volontirajući. Tražeći internetom zanimljive udruge, naišao sam na Udrugu srednjoškolaca Hrvatske (USRED). U početku sam bio pomalo sumnjičav, ali napokon 29. srpnja 2015. godine sam aplicirao za članstvo. Uslijedilo je vrijeme iščekivanja i 3. kolovoza obaviješten sam da sam primljen u Udrugu.

Na početku sam sudjelovao u Redakciji gdje sam imao priliku pisati informativne i zanimljive članke koje čitaju tisuće srednjoškolaca. U početku mi je bilo neobično pisati nešto što će čitati toliki broj srednjoškolaca, ali s vremenom sam se naviknuo. No, moje prethodno znanje nije bilo dovoljno te sam se odlučio usavršavati. S vremenom sam počeo sudjelovati u nekoliko edukacija za novinare gdje sam naučio mnogo toga, a što uvijek primjenjujem prilikom pisanja članaka.

Nakon samo 3 mjeseca članstva odlučio sam se na veći pothvat, organizirati projekt! Prvi projekt koji sam organizirao bio je srednjoškolski posjet Policijskoj akademiji u Zagrebu. Tu je došao i prvi sastanak s "ozbiljnim igračima", a sam projekt je prošao odlično.

Kako je prvi projekt prošao odlično, odlučio sam se za još jedan – posjet Hrvatskom vojnom učilištu. Pomalo veći izazov za mene: preko 100 srednjoškolaca dovesti na HVU i sve organizirati. Bilo je mnogo uloženog rada i truda, ali i neprospavanih noći. No, na kraju se sve isplatilo. Suradnja s Ministarstvom obrane RH nam je donijela i zahvalnice, jednu za Udrugu i jednu za mene.

 

Svojim volontiranjem sam upoznao mnogo mladih i ambicioznih ljudi, stekao mnoge prijatelje ali i družio se s mnogo "vrlo važnih" osoba za RH.
Udruga mi je pružila mogućnost sudjelovanja u nizu edukacija, okruglih stolova i projekata te mi je pomogla stjecati radne navike. Razni sastanci i druženja, ali i težak i naporan rad su postala moja svakodnevica. S više od 200 volontera svakodnevno radim na poboljšanju položaja srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, educiranju i informiranju. Ovim putem bih sve srenjoškolce pozvao da nam se priključe i da svojim radom poboljšaju položaj sljedećih naraštaja!

Zaključno mogu reći da je USRED imao velik utjecaj na mene, ali i na moj način života. Nakon godinu dana mogu samo ostaviti riječi hvale za Udrugu. 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI