Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaKhan Academy - nešto za svakoga
Array

Khan Academy – nešto za svakoga

Veliki dio mladih danas ne traži izvore znanja koji nisu strogo vezani uz školski/fakultetski sustav, a toliko toga propuštaju. Primjerice, na internetu postoje mnoge stranice koje se bave edukacijom, a mnoge od njih su besplatne, pa tako i ona, vjerojatno najbolja, Khan Academy.

Khan Academy je neprofitna, edukacijska stranica koju je 2006. osnovao Salman Khan, amerikanac bengalskog podrijetla, po struci bacalearus matematike te magistar računarstva, elektrotehnike i poslovne administracije. Prve tri titule zaradio je na Massachusetts Institute of Technologyu ( vjerojatno najbolje sveučilište za tehnička područja na svijetu) ,a zadnju je zaradio na Harvardu, za koji ste vjerojatno svi čuli.

Prijeđimo na samu stranicu, točnije na to što ona nudi. Khan Academy nudi besplatna predavanja i velik broj zadataka za vježbu iz sljedećih područja: matematike, povijesti, medicine, ekonomije, fizike, kemije, biologije, astronomije i računarstva.

Lako se primijeti da se ova stranica uglavnom bavi prirodnim znanostima, te je možda i najbolja u području matematike, pruža lekcije od samih osnova matematike do naprednih područja koja se uglavnom uče na fakultetima.

Ova stranica uputit će vas u svijet znanja, može služiti kao pomagalo za učenje sa svojom velikom zbirkom zadataka za vježbu, može nekome tko nije imao priliku educirati se pružiti upravo tu priliku, te može čak i majstora nekog područja uputiti u neko novo koje ga je oduvijek interesiralo, a nije nikada se odvažio, možda upravo jer nije znao kako i gdje početi.

Interaktivnost i lijep dizajn stranice privući će vas na prvi pogled, a osjećaj znanja koji je osiguran kroz male provjere koje će vas konstantno podsjećati na vaš napredak zadržat će vas.

Još jedna napomena vezana za stranicu je ono što se često provlači kroz medije, pogotovo kroz društvene mreže i forume, kako nas nitko u školi nije naučio kako svijet zapravo funkcionira, što su porezi i kako pokrenuti vlastitu tvrtku, dosta toga ćete lako i brzo naučiti ako otvorite područje o ekonomiji na Khan Academyu.

Za kraj ne preostaje mi ništa drugo, nego napisati Vam link na stranicu i poželjeti Vam sretan put u zemlju znanja koja je Khan Academy.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI