Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaMaturalna putovanja u Španjolsku?
Array

Maturalna putovanja u Španjolsku?

Ministrica Divjak: Stojimo na raspolaganju za sve informacije i pomoć vezano za odlazak učenika u Barcelonu

Od škola je zatražena hitna informacija kako bi se daljnje aktivnosti i informacije koordinirale sa nadležnim tijelima koji za zadaću imaju utvrđivanje sigurnosti građana van Republike Hrvatske poput Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u intenzivnoj komunikaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i zatražili smo hitnu uputu i mišljenje stručnih služba.

„Apeliram na oprez nastavnika, roditelja i učenika, ali i na komunikaciju s nadležnim tijelima, kako bi svi zajedno imali točne informacije o procjeni sigurnosti. Ministarstvo stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili informacije koje možemo pružiti u ovom trenutku.“ –  izjavila je ministrica Divjak.

Podsjećamo, pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole utvrđeno je da „nakon temeljite procjene stupnja opasnosti i preporuke nadležnih institucija Republike Hrvatske školski odbor ima pravo zabraniti provođenje izvan učioničke nastave“.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI