Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaNOĆ KNJIGE 2018.: provjerite koji vas programi očekuju ove godine
Array

NOĆ KNJIGE 2018.: provjerite koji vas programi očekuju ove godine

Zaljubljenici u čitanje moći će u Noći knjige posjetiti čak 284 grada i mjesta diljem Hrvatske, a uključilo se više od 625 knjižnica, knjižara, nakladnika, odgojno-obrazovnih ustanova, kulturno-informativnih centara, udruga pisaca i ljubitelja knjiga  koji su pripremili preko 1130 programa i prodajnih akcija. Najveći broj programa održavat će se u Zagrebu koji predvodi s njih čak 275, a uz brojne knjižnice i knjižare uključili su se i dječji vrtići i osnovne škole.

Svečano lansiranje Noći knjige 2018. započet će 23. travnja 2018. točno u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kada će biti predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Nakon toga bit će otvorena izložba pod nazivom Ugovor iz Marakeša: zašto je važan?!  koja prikazuje zašto bi knjiga trebala biti dostupna svima te koja je važnost primjene Ugovora iz Marakeša u Republici Hrvatskoj za osobe koje su slijepe i slabovidne te za one koji imaju teškoće u čitanju standardnog (crnog) tiska.

Ispred knjižnice na fontanama javnost će moći gledati 3D projekcije motiva koji vizualno obilježavaju Noć knjige, a ove godine nad motivima će letjeti astronaut koji će biti lansiran u 20 sati.

Za sve one koji toga dana nekome žele pokloniti knjigu, prodajne akcije i popusti moći će se ostvariti tijekom cijelog dana (neke i kroz tjedan) u knjižarama i antikvarijatima širom Hrvatske. Veliki broj knjižnica u Noći knjige nudit će besplatan upis ili vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.

Ove godine manifestaciji su se priključili Jadrolinija i HŽ Putnički prijevoz koji će 23. travnja u vlakovima grada Zagreba i trajektnim linijama od sjevera do juga Jadrana omogućiti korisnicima emitiranje audiopriča/knjiga za djecu Bakine priče koje je ustupila Croatia Records.

Organizatori Noći knjige i ove godine nisu zaboravili one kojima je potrebna pomoć, stoga su zajedno s nakladnicima donirali knjige i slikovnice sigurnim kućama za žene i djecu žrtve nasilja (Autonomna ženska kuća Zagreb i Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije).

Sve dodatne informacije, programe i akcije vezane za manifestaciju Noć knjige 2018. možete pronaći na službenoj FB stranici ili na mrežnoj stranici www.nocknjige.hr

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI