Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaOsijek Software City održava ljetnu školu programiranja za srednjoškolce
Array

Osijek Software City održava ljetnu školu programiranja za srednjoškolce

Manjkavost obrazovnih programa ne priprema mlade ljude dovoljno za ulazak na tržište rada. To je već dobro poznat problem, a jedno od područja na kojem je najizraženiji je ICT. Iz tog je razloga udruga Osijek Software City do sada već uložila puno napora u dodatno obrazovanje djece, a planiraju nastaviti s dodatnim edukacijama i u nastavku ljeta sve do početka nove školske godine.

Tako je na internoj grupi udruge Denis Sušac iz tvrtke Mono najavio kako će OSC od 22. kolovoza do 2. rujna održati ljetnu školu za srednjoškolce iz 4 osječke škole, Matematičke, Opće i Prirodoslovne gimnazije te iz Elektrotehničke i prometne škole. Tijekom navedenog razdoblja s djecom će se raditi otprilike po tri sata dnevno. Cilj škole je ublažiti nedostatke postojećih obrazovnih programa koji djecu ne pripremaju za izazove koji će ih čekati na radnom mjestu. Sušac navodi kako se te promjene očito neće dogoditi unutar obrazovnog sustava u skoro vrijeme, pa je potrebno djelovati van njega.

"U program je uključeno desetak profesora koji će sa zainteresiranom djecom raditi tijekom godine na praktičnim projektima. Prijavljeno je oko 50 učenika, s tim da je interes bio znatno veći, ali su nam resursi ograničeni. Ove godine želimo kroz radionice profesorima pružiti što više informacija o temama koje su nam zanimljive, kako bi oni u budućnosti mogli samostalno nastaviti s programom", navodi Sušac.

On dodaje kako kroz spomenutu ljetnu školu planiraju pokriti dva područja. "Prvi je dio vezan uz uvod u javascript kao jezik Web-a, kao i osnove weba. Cilj je naučiti djecu da kreiraju jednostavne demo igre pisane u game engineu poput babylon.js-a. Drugi dio odnosi se na rad s Arduinom, odnosno osnovama programskog jezika C te drugim potrebnim vještinama", dodaje Sušac.

On je na kraju ujedno kazao kako su u potrazi za ljudima koji mogu upotpuniti predavačku ekipu, odnosno imaju predznanja iz navedenih područja. Svi zainteresirani predavači, oni iz Osijek Software Citya, ali i znalci iz ostatka Hrvatske koji žele provesti kraj ljeta u edukaciji djece, mogu se javiti najkasnije do 15. kolovoza na e-mail denis@mono.hr kako bi se postigao dogovor o angažmanu zainteresiranih stručnjaka i rasporedu predavanja.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI