Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaPostani i ti član USRED-a!
Array

Postani i ti član USRED-a!

Drage srednjoškolke i srednjoškolci,

prije svega, želimo vam dobrodošlicu u novu školsku godinu, puno dobrih ocjena i zabave. Svi vi,  koji se prvi put susrećete sa srednjoškolskim obrazovanjem, nadamo se da ćete se dobro snaći i uspješno prilagoditi novom okruženju i novim načinima predavanja vaših profesora.

 

Ovim putem želimo vam predstaviti jedinu nacionalnu, apolitičku, nevladinu i neprofitnu organizaciju srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, Udrugu srednjoškolaca Hrvastke

USRED je organizacija mladih proizašla iz Udruge srednjoškolaca Vukovara, s ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika, kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

Organizacija je nastala kao inicijativa koju je pokrenulo nekoliko učenika iz Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske (saziv 2010./2012.) koji su uvidjeli probleme u učeničkom predstavništvu RH. Učenički glas nije se čuo i učenici se nisu ozbiljno doživljavali zbog ovisnosti NVURH-a prema Ministarstvu znanosti,obrazovanja i sporta te se ni danas akcije među učenicima ne smiju provoditi bez suglasnosti Ministarstva. Mi vjerujemo da se učenici mogu organizirati, ujediniti i izboriti za svoja prava,ali prvo im treba dati pravo slobode odabira i njihov glas mora se čuti.

Ideja je Udruge srednjoškolaca Hrvatske da srednjoškolcima pruži mogućnost informiranja, educiranja i afirmiranja, razvijajući se u različitim pravcima, u suradnji sa svojim vršnjacima i angažiranjem na različitim projektima, što im stari model učeničkog predstavništva nije omogućavao.

 

Za svakoga ćemo pronaći po nešto, oni koji su se našli u pisanju dobrodošli su u našu Redakciju koja broji pedesetak članova koji svakodnevno pišu i obogaćuju sadržaje našeg portala i pružit ćemo im mogućnost neprekidnog usavršavanja i educiranja u području novinarstva. Za one koji su terenskog tipa, predlažemo sudjelovanje u raznim projektima koje organiziramo ili koje organiziraju naše srodne organizacije. Ako vas pak zanima pravo, priključite se našem Timu za prava i obaveze srednjoškolki/srednjoškolaca! Za svakoga po nešto, ali prije svega, pružamo vam mogućnost upoznavanja mnogo novih srednjoškolaca iz Republike Hrvatske, ali i iz cijele regije!

 

Svojim članstvom u Udruzi možete postići mnogo i naučiti mnogo korisnih stvari koje vas nitko ne uči u školama, steći radne navike i  razviti timski duh! Ukoliko ste se prepoznali kao osoba kompetentna za članstvo u Udruzi, kontaktirajte nas na e-mail ured@usred.hr ! 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI