Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIPrijavite ekipu za natjecanje iz matematike

Prijavite ekipu za natjecanje iz matematike

Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku, Maje ZELČIĆ. Natjecanje se sastoji od MAT 4-lige (natjecanje četveročlanih ekipa – učenici različitih generacija) i MAT 2-lige (natjecanje dvočlanih ekipa – učenici iste generacije).

Broj ekipa iz jedne škole nije ograničen. Provodi se u četiri kola tijekom školske godine (jesensko, zimsko, proljetno i ljetno kolo). Bodovi osvojeni po kolima zbrajaju se i na kraju proglašavaju i nagrađuju pobjednici lige po kategorijama.

MAT 4-liga sastoji se od šest kategorija:

A – matematičke gimnazije

B – nematematičke gimnazije

C3 – dvogodišnje i trogodišnje strukovne škole

C4 – četverogodišnje strukovne škole

D1 – niži razredi osnovne škole

D2 – viši razredi osnovne škole

MAT 2-liga ima čak 18 kategorija:

Natjecanje se održava u matičnoj školi, čime je omogućeno sudjelovanje svim školama u Republici Hrvatskoj. Zadatci su na zaokruživanje. Realizacija samog natjecanja vrlo je jednostavna i nije zahtjevna.

U prvoj godini natjecanja sudjelovalo je više od 200 ekipa iz 71 škole. Evo nekih dojmova mentora:

„Hvala! Za prvi smo put i ja i klinci oduševljeni. Jučer su komentirali kako su im zadatci bili odlični, drukčiji i velika je razlika u odnosu na školska natjecanja.”

„Puno, puno hvala na prilici za učeničku suradnju već na početku školske godine! Kako su oni bili rumeni, surađivali su, ma divno ih je bilo gledati. Morat ćemo povećati broj ekipa i uvesti neko interno natjecanje za ‘upad’ u jedan od školskih timova.”

„Ovim natjecanjem usrećili ste učenike Centra Vinko Bek koji nikad nisu bili na nekom matematičkom natjecanju. Pogotovo što je riječ o slijepim i slabovidnim učenicima koji se u obrazovnom sustavu često smatraju djecom koja baš nisu uspješna u matematici. Sudjelovanje u MAT ligi ih je razveselilo, ohrabrilo i potaknulo na dodatni rad koji je bio ispunjen veseljem, smijehom, konstruktivnim i radnim ozračjem. Imali smo podršku svih nastavnika i ravnateljice. Ovim vam putem svi još jednom zahvaljujemo na ideji, realizaciji i organizaciji koje su za nas bile savršene i zato se vidimo i sljedeće godine.”

Sve su informacije o natjecanju i prijava ekipa na www.matzelcic.com.hr.  Prvo kolo MAT lige za 2018./2019. godinu održat će se 10. listopada 2018. Rok za prijavu ekipa je 26. rujna 2018.

…………….

Maja ZELČIĆ, profesorica matematike

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI