Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaProvjerite što vas očekuje na jubilarnom 40. Interliberu 2017.
Array

Provjerite što vas očekuje na jubilarnom 40. Interliberu 2017.

INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila, okuplja svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu promovirajući knjigu, znanje i znanost. Po svom značenju Interliber nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve veći međunarodni značaj što potvrđuje povećanje broja inozemnih izlagača. Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Interliberu bogat program svojih novih izdanja i najbolje naslove domaće i svjetske književnosti, dokazujući da nakladništvo u Hrvatskoj zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Posjetitelje sajma u prepunim paviljonima Zagrebačkog velesajma očekuje pregršt novih naslova, promocije knjiga, gostovanja domaćih i inozemnih pisaca, dodjele književnih nagrada, edukativne radionice, čitaonice, glazba, zabava…

Ulaz će, kao i do sada, biti besplatan za sve posjetitelje. Prošlogodišnje izdanje sajma posjetilo je oko 130 000 zaljubljenika u knjigu za koje je organizirano preko 200 pratećih programa i dolazak stotinjak gostiju.

ZNANSTVENI KVART

I ove godine, u paviljonu 6, Interliber priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi.
 
Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i ove je godine pripremila vrlo šarolik program znanstvene kulture kojeg će izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.
 
U sklopu bogatog 6-dnevnog programa, posjetitelji će imati prilike naučiti kako prognozirati vrijeme ili pak izolirati svoju DNA te će moći uživati i u robotskim kazališnim predstavama.

Bit će prilike i za otkrivanje misterija zvan mozak, izradu vodomara i šivanje bakterija te uživanje u izvođenju kemijskih pokusa ili pak u iskušavanju u matematičkim igrama.

Isto tako, dr. sc. Saša CECIdoc. dr. sc. Vladimir STILINOVIĆ te doc. dr. sc. NIKOLA POLJAK, troje renomiranih hrvatskih znanstvenika otkrit će svoj odgovor na pitanje – znanstvenik: fora ili noćna mora?
 
Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije te se zabaviti u Kvartovskom zabavnom parku.

Dođi u Znanstveni kvart, bez straha pitaj i eksperimentiraj!

Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije te se zabaviti u Kvartovskom zabavnom parku.
Od ostalih zanimljivih događanja najavljujemo kviz znanja za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i darivanje knjiga školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.

Kao i svake godine očekuje vas velika ponuda slikovnica i dječjih knjiga po pristupačnim cijenama.

Izvajamo druženje s poznatim piscima za djecu i mlade poput Sanje Polak, autorice Dnevnika Pauline P., te Mire Gavrana, autora romana Zaljubljen do ušiju. Detaljni raspored događanja možeš pročitati ovdje.

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj facebook stranici Sajma www.facebook.com/sajaminterliber.zagreb

Anketa

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI