Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSarajevo opet u Zagrebu: Ja BiH… festival
Array

Sarajevo opet u Zagrebu: Ja BiH… festival

Umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice, ponosno ističu organizatori festivala koji pod nazivom ‘Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu’ već šestu godinu zaredom predstavlja programe različitih sadržaja. Rezultat je to višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

‘Ovog rujna pripremili smo uistinu bogate programe, od filmova i koncerata do izložbe primijenjenog dizajna. Festival započinjemo u Caffe galeriji Velvet sarajevskim piknikom prijateljstva organizatorica i voditeljica Paole Orlić i Vlatke Kolarović, uz gastro specijalitete te koncert sopranistice Ane Babić i Emira Mejremića na klaviru. Sljedećih dana očekuju nas izložba proizvoda od vune bosanskohercegovačkog modnog brenda Wool Fabrique, koji uz dizajn Maye Bekto i ručni rad žena diljem Bosne i Hercegovine ujedinjuju tradicionalno i moderno. Priča brenda Wool Fabrique govori o putovanju od BiH i Francuske sve do trgovina diljem svijeta, što malo koga može ostaviti ravnodušnim. Tu su i brojna druženja umjetnika te promocije filmova, među kojima bi istaknuli premijeru filma Posljednja barijera redatelja Jasmina Durakovića. Svaki dan donosi nešto posebno te se nadamo još jednom ugodnom druženju pred nama’, poručuju predsjednik Udruge Ja BiH… Ismet Efendić i umjetnički direktor festivala Ivica Propadalo.

Osim Caffe galerije Velvet, spomenuta događanja održavat će se u Kinoteci, Kolding caffeu, Cosmopolitan caffe&wine baru, MAKS X design studiju i prostorijama Ine, ustupljenima u sklopu Ininog projekta Spajalica pojedincima i udrugama koje poboljšavaju kvalitetu života lokalne zajednice. Partneri festivala su Hrvatski kulturni centar HKD Napredak iz Sarajeva i Napretkov kulturni centar iz Zagreba.

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI