Četvrtak, 13 lipnja, 2024
NaslovnicaTrash film festival u Varaždinu!
Array

Trash film festival u Varaždinu!

Što se tiče same službene konkurencije festivala na natječaj je stiglo dvjestotinjak filmova. U predselekciji je odabrano 80-ak, dok je u samu službenu konkurenciju uvršteno 50-ak  filmova, kazao je na konferenciji za novinare direktor Festivala Slobodan Runjak.

Filmovi su stigli iz 20-ak zemalja iz svih dijelova svijeta, od daleke Južne Koreje preko Iraka i Irana, a većina ih ih je i ovoga puta stigla iz susjednih zemalja.

Filmovi u službenoj konkurenciji borit će se za festivalske nagrade "Zlatne motorke" u kategorijama borilačkog, akcijskog, horror i SF filma. Odluku o najboljima donijet će stručni žiri u kojem ove godine sjede filmaš Anđelo Jurkas, filmski kritičar Marko Njegić i montažer Goran Mitrović. Jednu "Zlatnu motorku" dodijelit će i publika. Projekcije, koje započinju u četvrtak u 16 sati,  su u Kinu Gaj sve do subote u 19 sati, kada je na redu svečanost dodjela nagrada najboljima.

U popratnom programu festivala najavljeno je održavanje debata na temu "Špijuni koje volimo", filmski kviz koji će i ove godine voditi Mario Kovač, a svi zainteresirani moći će provjeriti svoje znanje o filmskim i televizijskim tajnim agentima.

Kao i svake godine Festival upotpunjava niz koncerata varaždinskih i stranih rock bendova. Od domaćih snaga nastupit će WiFly, Drone Hunter i Groovebox, zatim Bruto Geti iz Zagreba, Amy s House – Amy Winehouse Tribute Band iz Beograda, kao i festivalski bend The Fakin Lajsne.

Novina 13. Trash film festivala je otvorenje varaždinske Ulice slavnih, a varaždinski Walk of Fame nalazi se u Uskoj ulici u samom centru grada. Za prvog "stanovnika" odabran je Zvonimir Ferenčić koji je utjelovio Franca Ožbolta Cinobera u "Gruntovčanima". 
 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI