Udruga srednjoškolaca postala nacionalna udruga

  Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas u svom uredu članove Udruge srednjoškolaca, na čelu s predsjednikom USRED-a Filipom Markanovićem, koji mu je uručio zahvalnicu za njegov doprinos u razvoju Udruge srednjoškolaca Vukovar koja je djelovala na lokalnoj razini te se razvila u prvu nacionalnu Udrugu srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj.

  Udruga srednjoškolaca (USREDHR) proizašla je iz Udruge srednjoškolaca Vukovar, s ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

  Ideja Udruge srednjoškolaca je srednjoškolcima pružiti mogućnost informiranja, educiranja i afirmiranja, razvijajući se u različitim pravcima kroz suradnju sa svojim vršnjacima angažiranjem na različitim projektima.

  Glavni ciljevi ove skupine su promicanje prava učenika, promoviranje tolerancije, kulture različitosti i nenasilja te općenito informiranje učenika o svemu u vezi obrazovanja.

  Predsjednik USRED-a Filip Markanović, iskoristio je priliku i pozvao gradonačelnika grada Vukovara, ali i građanke i građane, da im se pridruže na humanitarnom turniru koji će se održati 12. travnja ove godine u suradnji sa UNICEF-om s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć u poboljšanju obrazovanja djece Afrike. Više o samom humanitarnom turniru moći će se pročitati uskoro na stranici usred.hr

  Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pohvalio je rad Udruge srednjoškolaca te poželio puno sreće u njihovim daljnjim aktivnostima.

   

  Sastanku su prisustvovali Filip Markanović (predsjednik Udruge srednjoškolaca), Antonio Ripić (predsjednik Vijeća učenika Vukovarsko-srijemske županije) i Dominik Janković (tajnik VUVSŽ).