Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaVodič kroz razmjenu učenika srednjih škola
Array

Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

U posljednje vrijeme studiranje u inozemstvu postaje sve popularnije. Najveći razlog tome je što je proces prijave semestra u inozemstvu lakši no ikad uz povećani budžet Erasmus+ projekta EU. Razmjena učenika neprocjenjivo je iskustvo. Donosi vam nova prijateljstva, znanje, upoznajete se s različitim kulturama, običajima…jednom riječju mijenja život na koji ste navikli. Srednjoškolci također imaju mnoge prilike za razmjenu učenika. Međutim, često učenici ne znanju odakle krenuti, proces prijave itd. pa zato odustanu od programa razmjene.

Upravo  smo zato odlučili napraviti ovaj “Vodič kroz razmjenu učenika za srednje škole”. U njemu ćete pronaći popis organizacija u RH koje nude programe razmjene, zemlje u koje možete ići na razmjenu, troškove, bitne datume, opis procesa prijave itd. Organizirali smo ga u kategorije koje su ujedno i odgovori na najčešće postavljena pitanja. Uz mene, pri pisanju ovog vodiča pomogao je i Pascal Scheller, preliminarni predsjednik EUPASa.

Ovaj vodič bit će dostupan besplatno na web stranici Udruge srednjoškolaca kao pdf dokument. Nadamo se da će biti od pomoći svima vama koji ste razmišljali o učenju o inozemstvu, a onia koji nisu da će ih potaknuti da se upuste u ovu avanturu koja će im zasigurno donijeti mnoga vrijedna iskustva i promijeniti srednjoškolsko obrazovanje.

Vodic kroz razmjenu ucenika srednjih skola[predizdanje]

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI