Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaŽenska futsal ekipa Koprivnice jedini hrvatski predstavnik u Izraelu
Array

Ženska futsal ekipa Koprivnice jedini hrvatski predstavnik u Izraelu

Članice futsal ekipe Srednje škole Koprivnice bit će jedina ženska ekipa koja bude predstavljala Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u Izraelu.

Na državnom prvenstvu prva je bila jedna zagrebačka škola, no zbog financija morale su odustati i tako se mjesto oslobodilo i priliku su dobile koprivničke srednjoškolke.

Djevojke su u skupini s Brazilom, Italijom, Belgijom i Indijom, dok drugu skupinu čine ekipe iz Francuske, Turske, Izraela i Republike Kine.

– Pripremamo se koliko stignemo zbog školskih obaveza, a i većina cura putuje te nam je teško odraditi trening na kojemu će biti sve cure. Ženski nogometni klub Koprivnica uskočio nam je u pomoć i zajedno s njima nedjeljom odrađujemo treninge, jer većina cura i igra za njihov klub. Jedno je reprezentacija, a drugo su srednje škole. Vjerujem da ni suparničke ekipe nemaju previše vremena za pripreme. Imamo puno kvalitetnih cura tako da očekujemo dobru i kvalitetnu igru – kaže trenerica Ivana Gregurina.

Za žensku futsal ekipu u Izraelu zaigrat će Ivona Tudić, Mateja Varga, Ivana Kirilenko, Martina Posavec, Marija Piškor, Sofija Česi, Valentina Šestak, Dragana Zrinski, Valentina Belušić, Nataša Vargović i Lea Lončar. Petra Imbriovčan, Jelena Katalenić i Anamarija Šijak nastupile su na Državnom prvenstvu, no neće moći nastupiti u Izraelu budući da su u međuvremenu maturirale.

Cure već sad imaju iskustva jer ih većina igra za ŽNK Koprivnicu, dok manji dio njih igra za ŽNK Graničar iz Đurđevca.

– U sportskom smislu pretpostavljam da će biti dosta teško, ali nadamo se što boljim rezultatima i dostojnom predstavljanju naše države. Smatram da će nam to svima biti jedno lijepo iskustvo. Bez obzira na “rivalstvo” koje se osjeća u službenim takmičenjima između nas i Koprivnice, tu sve igramo kao jedna ekipa i borimo se jedna za drugu, tako da to “rivalstvo” ne dolazi do izražaja niti se osjeća – otkriva Ivona Tudić, nogometašica ŽNK Graničara.

– Prvo nas čeka dug i dalek put, a onda zahtjevna skupina. Već idući dan, 14. ožujka igramo prvu utakmicu s Indijom. Jako se veselimo natjecanju, iako imamo malu, ali pozitivnu tremu jer igramo s državama gdje je nogomet jako razvijen, osobito Brazil i Italija. Odradile smo veoma teške i zahtjevne treninge, tako da smo spremne. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se medalji i dobrim rezultatima, ali i samo sudjelovanje na jednom ovakvom prvenstvu već je ogroman uspjeh – kaže Sofija Česi, golmanica ŽNK Koprivnica.

Osim glavnih akterica, u pratnji još idu ravnateljica Manuela Gregurić, profesor tjelesnog, Filip Turk i fizioterapeut.

U Izraelu se natječe manji broj ženskih ekipa, nego muških, ali sve je to zbog manjka financijskih sredstava. Ženska ekipa futsala ima tu sreću da su u pomoć uskočili Grad Koprivnica i Koprivničko – križevačka županija, jer Srednja škola Koprivnica nema dovoljno za financiranje tako dalekog putovanja.

Prvenstvo se igra od 13. do 21. ožujka u gradu Rishon Le Zion, a prvi okršaj djevojke će imati s ekipom Indije 14. ožujka 2018. godine.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI