Nedjelja, 16 lipnja, 2024
Naslovnica Produljenje ili izrada pretplatnih karata za učenike i studente
Array

[ZET] Produljenje ili izrada pretplatnih karata za učenike i studente

Podsjećamo kako su prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane do 30. rujna.
 
Napominjemo kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupinepreduvjet je za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.
 
Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status, i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a uz ovjereni obrazac Zahtjeva

Produljenje statusa ne naplaćuje se niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podatci na postojećoj kartici korisnika.
 
Prateći suvremene modele poslovanja s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda od 1. rujna bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine).
 
Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (eMatica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu, i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.
 
Međutim, ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.
 
Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada
 
Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.
 
Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine s područja Velike Gorice i Zaprešića za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti moći obaviti od prvog dana mjeseca rujna na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.
 
Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu!

Obrazac zahtjeva za učenike i studente

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI