Petak, 24 svibnja, 2024
Naslovnica50 nijansi: "Što pokloniti za Valentinovo?"
Array

50 nijansi: “Što pokloniti za Valentinovo?”

Valentinovo je jedini dan u godini kad izjavljujemo ljubav na sav glas. Iako znamo da se trebamo voljeti svaki dan, ne samo 14. veljače, on je taaaako pogodan za jedan mali znak pažnje. Istražili smo što mladi misle koji je najbolji poklon. I dok jedni misle da je to samo nepotreban markentiški trik, drugi ga smatraju lijepim načinom da si zaljubljeni čestitaju svoj dan. Ili što bi M. rekla, "za nas smrtnike samo običan dan, a za vas zaljubljene…eh".

Znate li otkud običaj slavljenja Valentinova? Naime, na Valentinovo je sveti Valentin oženio dvoje koji su se voljeli pred smrt, jer je njihova ljubav bila zabranjena. Nažalost, na kraju je ubijen i sv. Valentin i taj par, a nama je ostao tek jedan lijepi događaj da nas sjeti da moramo slaviti LJUBAV!

Evo što dečki kažu što pokloniti za Valentinovo:

Matej: "Poklonio bih ili ružu ili neku čokoladu, no budući da živimo u 21. st. nekako imam feeling da je to zastarjelo, a i monotono, tako da bih joj najvjerojatnije kupio neku vestu jer voli nositi veste.

 Matija: "Ja bih odveo curu na večeru, neko putovanje ili slično, ili bih otišao negdje i proveo večer s njom. Također, napisao bih  pjesmu posvećenu njoj i našoj ljubavi, poklonio nešto svoje što mi puno znači. Na kraju bih samo ostao zauvijek s njom i zaprosio ju."

Neki dečki su za najjednostavnije opcije, pa bi svojem ljepšem spolu poklonili ruže i bombonjeru s nekim lančićem, a neki vole gledati i dalje u budućnost.

Evo što Josip kaže:

Definitivno neko jelo. Nikad nešto keramičko, plastično,stakleno i tako to. Jer onda je to vječna uspomena, a ako prekinete… tooo ondaa nije dobro.

Cure su već druga priča, pogledajmo što one kažu:

Romana: " Ja bih svom dečku napisala razloge zašto ga volim i stavila u jednu kutijicu, album sa slikama od početka veze i tekst koji nas veže uz te uspomene. I ako bih pronašla nekog da nas nacrta, onda jedan takav crtež."

Iva, koju dijeli nevjerojatnih 428 km od njezine bolje polovice, kaže sljedeće:

 Poklonila bih mu  nešto kreativno, što bih napravila sama, mozda nešto vezano uz naše slike pa neke slatke poruke uz to. A kako bih se snašla s obzirom na udaljenost, pa nije mi ništa drukčije na Valentinovo nego bilo koji drugi dan. Svaki dan se nosim s odbrojavanjem kad ću ga vidjeti, skype razgovorima i porukama tako da će isto biti i taj dan .

Cure se slažu i da je košulja ili sat te šalica također odlična ideja, a s dodatkom u obliku srca od Milke nikako nećete promašiti!

 

 

 

Što se tiče Valentinova i izjavljivanja ljubavi, da se zaključiti da su 14. veljače i cure i dječaci na istoj valnoj duljini ljubavi. Svi mi volimo male znakove pažnje, pa iako možda još nismo pronašli svoju polovicu, nema razloga zašto ne bismo ljubav širili na druge načine i uveselili svoje bliže, ali i one malo dalje. 

Sretno Valentinovo želi vam redakcija Udruge srednjoškolaca Hrvatske s porukom: "Širimo ljubav, ne rat!"

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI