Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaAna Sršen svojom životnom pričom nadahnula srednjoškolce
Array

Ana Sršen svojom životnom pričom nadahnula srednjoškolce

 

U organizaciji Srednje škole ”Stjepan Ivšić” i Plivačkog kluba Orahovica, predavanje srednjoškolcima održala je proslavljena hrvatska paraolimpijka Ana Sršen. Anina životna priča nadahnula je mlade Orahovčane:
– Ana je s učenicima podijelila svoje životno iskustvo o tome kako ju je nešto što bi na većinu ljudi utjecalo negativno natjeralo da u životu bude uporna i, najvažnije, ustrajna u onome što radi. Ona je kroz svoju sportsku priču publici prenijela važne životne poruke o tome kako je u životu najvažnije vjerovati u sebe i u svoj uspjeh, a prepreke ne smatrati problemima već izazovima koji nas na kraju čine boljim ljudima. Hvala Ani na ovom inspirativnom predavanju – riječi su Nikola Borića predsjednika Plivačkog kluba Orahovica, inicijatora ovog susreta uz kojeg je Anu pozdravio i ravnatelj orahovačke srednje škole Zorislav Milković.

 

Ana Sršen kao i uvijek svojim prepoznatljivim osmijehom optimizma ”zarazila” je prepunu društvenu dvoranu školskog centra uživajući u svakom postavljenom pitanju. Predstavila je svoju cijelu životnu priču, od života na malom otoku nadomak Dubrovnika i neopisivoj želji za plivanjem iako je tada plivati mogla samo 3-4 mjeseca u godini. Kada je konačno dobila pravu priliku oboljela je i s 13. godina ostala bez dijela desne noge, no niti tu njena želja za plivanjem nije prestala, dapače bila je jača nego ikad. Samo velikim optimizmom i vjerom u sebe uspjela je i dosegnula sportsko nebo, olimpijske medalje:

– Kao plivačica stekla sam velika iskustva koje želim prenositi na djecu kako u svom plivačkom klubu u Zagrebu tako i na ovaj način kako bi moglo djeci i roditeljima da preskoče neke barijere u životu npr. slične kao što sam i ja imala na svom životnom i sportskom putu, a moram reći da sam ih imala puno. Ono što želim ovdje reći je da se usudite sanjati i ako imate u svom srcu neke želje, da se usudite ići u tom smjeru da ih i ostvarite. Jer doista nije važno tko ste, gdje ste rođeni, tko su vam roditelji ili koju školu idete, ako doista vjerujete sve je moguće. Možete promijeniti svijet samo ako promijenite sebe, vjerujte, radite, borite se – poručila je između ostalog Ana Sršen orahovačkim srednjoškolcima koji su u svakoj njenoj izgovorenoj riječi, kroz sat vremena predavanja mogli pronaći veličinu i snagu za borbu kroz život te pouku koja može i mora biti vodilja i primjer kako s osmijehom prijeći preko svih problema koje život nosi.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI