Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaBesplatni udžbenici i stipendije
Array

Besplatni udžbenici i stipendije

Na inicijativu Virovitičko-podravske županije, Tehničke škole Virovitica, HGK Županijske komore Virovitica i drvne grupacije, donesena je odluka kako će učenici koji u školskoj godini 2016./2017. upišu smjer drvni tehničar u Tehničkoj školi Virovitica, dobiti stipendije za školovanje i besplatne udžbenike.

– Vidjeli smo kako nam zadnjih nekoliko godina pada interes za ovaj smjer, a s obzirom na to da ovdje imamo značajne kapacitete drvne industrije, kao i Panonski drvni centar kompetencija, odlučili smo stipendirati učenike (visina stipendije još nije određena nap.a.) koji u ovoj školskoj godini upišu smjer drvni tehničar, te im darovati besplatne udžbenike, a nakon školovanja im je osiguran i posao u tvrtkama koje će ih stipendirati. Cilj nam je ponovno pokrenuti veće zanimanje za drvni smjer, jer je upravo ta industrija na ovom području iznimno jaka – kazao nam je ravnatelj Tehničke škole Virovitica Ivan Kućan.

Tako će stipendije za učenike izdvajati: TVIN, Concorte, Javorović, Palković, Hrastico, a očekuje se da će se ovoj hvale vrijednoj inicijativi priključiti i neki drugi drvoprerađivači. Inače, i zbog ove činjenice o stipendiranju, pojačan je interes za upis u prvi razred smjer drvni tehničar, a oni koji to još žele, trebaju požuriti u Tehničku školu Virovitica jer upisi traju još u srijedu 6. srpnja.

Inače, 11. srpnja će biti objavljene konačne ljestvice u svim srednjim školama Virovitičko-podravske županije.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI