Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaZANIMLJIVOSTICrtići koje smo gledali kao mali

Crtići koje smo gledali kao mali

Svi se sjećamo kada nam je čekanje crtića na TV-u bilo najveće uzbuđenje u životu. Bilo to u rano jutarnjim satima ili prije spavanje.

Donosim vam popis crtića koje smo svi barem jednom u životu pogledali.

 

1.Štrumpfovi

„…a bio je tu i Gargamel, zli čarobnjak, on je bio zao…“

Svima nama ta rečenica je dobro poznata. Štrumpfovi su malena, plava stvorenja koja žive u šumi, a Gargamel je zli čarobnjak. Prije nego što su Štrumpfovi postali animirana serija, prvi puta su se pojavili u stripu „Johan et Pirlouit“. Zaseban strip dobivaju nakon što im je popularnost povećana. Kasnije dobivaju crtić, dugometražni film i igricu.

  1. Popaj

Mornar koji je poznat zbog svoje lule i špinata koji mu daje nevjerojatnu snagu. Pomoću nevjerojatne snage Popaj pobjeđuje Badžu koji je stalno nabacuje njegovoj djevojci Olivi. Crtić Popaj nastao je po istoimenome stripu.

Graffiti, Popeye, Wall, Art, Cartoon Character
Fotografija: Pixabay

 

3.Simsala Grimm

Njemačka animirana serija. U svakoj epizodi Jojo i Doktori Kroki pomoću čarobne knjige budu oživljeni i posjećuju likove iz poznatih bajki Braće Grimm, Hansa Christiana Andersena i ostalih poznatih pisaca.

4.Tom i Jerry

Vjerojatno najpoznatiji mačak (Tom) i miš (Jerry) na ekranima. Crtić prati svađe i nadmetanja između mačke i miša. U svakoj epizodi pokušavaju nadmudriti jedan drugoga i zagorčati si život. Jerry u većini slučajeva nadmudri Toma.

Fotografija: Pixabay

 

  1. Winx

Radnja prati grupu vila koje pohađaju školu za vile Alfea u čarobnoj dimenziji. Vile svoj klub nazivaju Winx. Članice su Bloom, Flora, Stella, Musa, Tecna i Aisha koja se kasnije pridružuje. U dimenziji također postoji i škola za Specijalce. U svakoj sezoni Winxice i Specijalci se bore protiv novog zla. Tijekom borbe vile otkrivaju svoje nove moći. Osim crtića postoje dugometražni filmovi i spin-off serije. 2021.godine na Netflixu je objavljena serija Winx Saga: Sudbina.

  1. Mali leteći medvjedići

Hrvatsko-kanadski crtić, autor i začetnik crtića bio je Dušan Vukotić. Radnja se odvija u šumi gdje ljudska noga nikada nije kročila. Leteći medvjedići pokušavaju održati mir u šumi. Lasice Smradac i Smucalo pokušavaju poremetiti taj mir zagađujući šumu otpacima koje pronalaze na smetlištu.

  1. A je to

Glavni likovi su dva nespretna majstora Pat i Mat. U svakoj epizodi oni pokušavaju riješiti problem na podosta neobične načine. Time samo pogoršaju i zakompliciraju situaciju. Na kraju problem je riješen na čudan način.

  1. Ninja kornjače

Animirana serija koja prati četiri kornjače Leonarda, Michelangela, Donatella i Raphaela koji padom u kanalizaciju i dodirom s mutagenom mutiraju. Nakon toga oni počinju rasti i uče ninjutsu tehnike. Pomoću svog učitelja Splintera i prijatelja pokušavaju poraziti Shreddera i druge brojne neprijatelje.

  1. Medvjedići dobrog srca

Radnja prati pustolovine medvjedića. Svaki medvjedić je drugačije boje i na trbuhu ima simbol koji označava njegovu osobnost ili dar.

  1. Winnie the Pooh

Poznati žuti medvjedić koji obožava med. Crtić prati njegov život i život njegovih prijatelja (Zeca, Praščića, Sove, Klokanice, Tigra, Magarca i dječaka).

 

Nadam se da sam vas s barem jednim navedenim crtićem uspjela vratiti u vaše djetinjstvo.

 

 

 

Melani Blažinčić
Melani Blažinčić
Melani je učenica Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, smjer kozmetičar. Slobodno vrijeme voli provoditi u društvu s prijateljima, slušajući glazbu i čitajući knjige.
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI