Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaDM - Matematika
Array

DM – Matematika

Matematika je na državnoj maturi obvezni predmet, a pristupnici mogu birati hoće li polagati Matematiku na višoj ili na osnovnoj razini.

 

Ispitni katalog za državnu maturu iz Matematike temeljni je dokument ispita kojim se jasno opisuje što će se i kako ispitivati na državnoj maturi iz ovoga predmeta na višoj i osnovnoj razini u školskoj godini 2016. /2017. Sadrži sve potrebne informacije i detaljna pojašnjenja o obliku i sadržaju ispita. Njime se jasno određuje što se od pristupnika očekuje na ispitu na višoj i osnovnoj razini.

 

Viša razina ispita iz Matematike usklađena je s nastavnim planom i programom za Matematiku u gimnazijama, a oni pristupnici koji su slušali Matematiku prema ostalim nastavnim programima, ako žele polagati višu razinu, trebaju proširiti stečeno znanje sadržajima koje nisu obradili.

Osnovna razina ispita odgovara presjeku nastavnih planova i programa s najmanjom satnicom u četverogodišnjim srednjim školama.

 

Cijeli ispitni katalog s područjima ispitivanja možete pronaći ovdje, kao i formule s preporukama za višu i osnovnu razinu.

Za dodatnu pripremu ne zaboravite pregledati i zadatke s prijašnjih matura.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI