Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaGeneralna skupština Udruge srednjoškolaca
Array

Generalna skupština Udruge srednjoškolaca

Današnji dan skupštine, onaj glavni, to jest izborni, je započeo kako i priliči jednom tako velikom i značajnom događanju za srednjoškolce u Hrvatskoj, dakako, započeo je Lijepom našom.

 

Nakon himne, uslijedio je pozdrav dosadašnjeg predsjednika udruge Filipa Markanovića te osvrt na dosadašnji rad i razvoj Udruge. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje gostiju, te nakon toga i njihovi pozdravi, a gosti su redom bili:

Dragan Primorac – Bivši ministar obrazovanja, dugogodišnja podrška Udruzi te tvorac državne mature

Vladimir Šeks – Najdugovječniji saborski zastupnik, jedan od tvoraca hrvatskog Ustava, također je došao na našu skupštinu kako bi iskazao svoju podršku našem plemenitom cilju

Martina Banić – Jedna od mlađih saborskih zastupnica, koja je u svojem pozdravu iskazala razumijevanje i podršku prema Udruzi

Sonja  König – Saborska zastupnica koja se zalaže za uvođenje prava glasa počevši sa 16 godina života, i sa samim time je direktni pokrovitelj našeg projekta Glasaj sad #16+!

 

Nakon pozdrava naših dragih gostiju, uslijedili su kratki govori kandidata, prvo kandidata za Upravni odbor Udruge, te poslije njih jedini kandidati za dopredsjednika i predsjednika.

Prvi je o sebi govorio Valentino Vasilik, nakon njega Pavao Škoko Gavranović, te Hana Josić, Filip Markanović koji je također bio kandidat za mjesto u Upravnom odboru kao i prije navedena trojka je svoj govor odradio na samom početku te nije bilo potrebe za njegovim ponovnim izlaganjem.

 

Nakon njih, govorio je Leo Fel, jedini kandidat za dopredsjednika, te na poslijetku je svoj govor održao i Mario Burić, jedini kandidat za predsjednika Udruge.

 

Nakon kratke pauze održano je tajno glasovanje, nakon što su listići sakupljeni izborno povjerenstvo je ubrzo bilo spremno objaviti rezultate glasovanja.

Za mjesto predsjednika je jednoglasno izabran Mario Burić. Za mjesto dopredsjednika je jednoglasno odabran Leo Fel, a upravni odbor će uz predsjednika i dopredsjednika sačinjavati Hana Josić, Filip Markanović i Pavao Škoko Gavranović.

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI