Hrvatski srednjoškolci pokreću intenzivniju međusobnu komunikaciju i suradnju

    Zagreb, 20. 3. 2013. –  Udruga srednjoškolaca želi putem medija upoznati cjelokupnu javnost, a posebice srednjoškolce s pravima, potrebama, rezultatima i uopće položajem učenika u Hrvatskoj te ih povezati i s njihovim kolegama u drugim europskim državama.

    Sastanak u Zagrebu prva je u nizu od već nekoliko dogovorenih aktivnosti koje će biti provedene u narednih šest mjeseci u nekoliko hrvatskih gradova.

    „Udrugu srednjoškolaca osnovali smo iz više razloga, a jedan od važnijih je aktivno povezivanje sa Organizacijom europskih udruga učenika (OBESSU) gdje Nacionalno vijeće učenika ne može predstavljati srednjoškolce  iz Hrvatske jer ovisi o resornom ministarstvu. Budući da Hrvatska ulazi u Europsku uniju, smatramo da u OBESSU-u trebamo imati predstavnike koji će predstavljati naše potrebe, stavove, pozitivna i negativna iskustva tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Također ćemo Nacionalnom vijeću učenika pružati logističku pomoć kako bi i oni lakše realizirali svoje ideje i projekte“ – izjava je predsjednika Udruge srednjoškolaca Filipa Markanovića.