Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaINmusic festival
Array

INmusic festival

Za one koji ne znaju, INmusic smatra se najvećim open-air festivalom u Hrvatskoj. Održava se svake godine od 2006.godine krajem lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, u trajanju od tri dana te je ovo jedna od rijetkih godina kada nije bilo kiše. Sastoji se od tri velike pozornice i nešto više manjih te se na festivalu pretežito izvode rock, pop, world music, elektronska glazba, ska, punk i ostalo. Pored koncerata, postoje i koktel barovi, stand up nastupi, karaoke i mnoge druge aktivnosti i događaji koji upotpunjuju slobodno vrijeme.

U ovih jedanaest godina nastupili su Iggy & The Stooges, Majke, Nick Cave and The Bad Seeds, Franz Ferdinand, Editors,  Foals, The Black Keys, Florence + The Machine te mnogi drugi. 

Iz perspektive djevojke koja je prvi put otišla na festival, rekla bih da je bilo odlično i da je jedina zamjerka previsoka cijena pića te otkazivanje koncerta u zadnju minutu. No, pohvalila bih organizaciju prijevoza. Ali, iz razgovora s ljudima koji su već prisustvovali ovom festivalu saznala sam da mnogi misle da je proteklih godina bilo bolje i da svake godine ima sve manje ljudi, što zbog izvođača, što zbog organizacije, no jednostavno ne vrijedi dati toliko novaca. Vjerujem da se razmišljanja razlikuju te iznošenjem svog ne generaliziram, ali mislim da bi moglo biti bolje.

U tijeku je anketa koja se putem mail-a šalje svim ovogodišnjim posjetiteljima festivala kako bi se izjasnili po pitanju organizacije, izvođača te svojih želja za sljedeću godinu. 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI