Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaIntervju s Leom Felom
Array

Intervju s Leom Felom

1. Recite nam nešto o sebi. Ja sam Leo Fel, student 2. godine pravnog studija na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Inače sam iz Pitomače, a do nedavno sam bio dopredsjednik Udruge srednjoškolaca Hrvatske.

2. Kako biste sebe opisali kao osobu? Mislim da sam dosta jednostavan i da sam pristupačan ljudima oko sebe. Nisam baš previše ozbiljan, zapravo je humor ono što mi daje snage za sve teškoće. Nepopravljivi sam optimist, uvijek vjerujem da može biti samo bolje.

3. Što bi vaši prijatelji rekli o vama? A što roditelji? Prijatelji bi rekli da djelujem puno službenije i ozbiljnije dok me se ne upozna. Roditelji bi rekli da uvijek ispunim ono što zacrtam.

4. Koje su vaše dobre / jake osobine? Upornost, marljivost i način razmišljanja „out of the box“.

5. Koje su vaše loše osobine / osobine na kojima trebate još poraditi? Ponekad sve želim sad i odmah pa mi strpljivost svakako nije jača strana. Možda ne bih trebao biti previše brzoplet. Isto tako, trebao bih dodatno unaprijediti način učenja kako bih u što manje vremena naučio što više.

6. Navedite neke primjere uspješno dovršenih projekata. Prije svega je to dvogodišnji rad na Međunarodnom danu srednjoškolaca, kako na području Virovitičko-podravske županije, tako i na razini Republike Hrvatske. Sudjelovao sam i u organizaciji projekta „Glasaj sad #16+“ u Hrvatskom saboru 2014., a od novijih projekata je to svakako Zimska škola financijske pismenosti i Poduzetnik budućnosti (2015.) gdje je USRED surađivao s Udrugom Štedopis odnosno Ekonomskom klinikom.

7. Jeste li se ikada suočili s nekim velikim problemom, i ako jeste – kako ste ga riješili? Veliki problemi u organizaciji u kojoj svi žele raditi svode se većinom na sredstva potrebna za provedbu projekta. Srednjoškolci su puni izvrsnih ideja, svaka od njih se do savršenstva razradi, a onda problem predstavlja to što ne možemo financirati projekt. Takav problem sam nekoliko puta bio riješio tako da sam danonoćno zvao razne tvrtke koje su nam pomogle u proizvodima kako bismo mogli realizirati projekt.

8. Kako bi trebao izgledati vaš idealan posao? Moj životni cilj je biti sam svoj šef. Kada bih radio za sebe, mogao bih po cijele dane biti u uredu ili na terenu i znao bih da svakom sekundom radim za sebe. Radeći za drugoga, vjerojatno bi mi teško palo ostajati do kasno u uredu.

9. Volite li više timske ili individualne poslove? Individualne jer svatko od nas je drugačiji i često se događa da se moram prilagođavati najsporijem u timu pa i sam budem spor ili da sam ja najsporiji pa se osjećam krivo što usporavam tim.

10. Vaši kratkoročni i dugoročni ciljevi? Ili vaši planovi za iduće 2 / 3 / 5 godina? Kratkoročni cilj je preko kolokvija položiti III semestar pravnog studija i odmoriti se preko božićnih praznika. Dugoročni je završiti faks i osnovati svoju obitelj.

11. Kako definirate uspjeh? Uspjeh je biti sretan što si baš ti ti odnosno voljeti sebe. 1

2. Što bi za vas značilo da ste uspjeli u životu? Što bi se dogodilo da dobijete na lotu? Vjerojatno bi uspjeh u mojoj struci bio da sam među poznatijim odvjetnicima ili boljim pravnim znanstvenicima. Ovisno koliko dobijem, ali to bi mi bilo samo olakšanje u životu, nikako kraj rada i učenja. Sigurno bih dio dobitka uložio u obrazovanje (stipendije, nagrade, …) uspješnih studenata.

13. Vaši hobiji? Volim s kolegama kartati belu, pratiti vanjsku politiku i (s početkom proljeća) igrati mali nogomet.

14. Postoji li još nešto što bismo trebali znati o vama, a nismo vas pitali? Trenutno se ne bih mogao sjetiti. 

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI