Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaKako se prilagoditi okruženju srednje škole?
Array

Kako se prilagoditi okruženju srednje škole?

Zato Vam donosim nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u vašem srednjoškolskom obrazovanju i prilagodbi na novo okruženje koje vas očekuje.

OJ, BUDI SVOJ!

August Šenoa u svojoj pjesmi „Oj, budi svoj!“ govori da budemo ono što jesmo i da nikad ne klonemo dušom i upravo zbog tih riječi sam ovo navela kao prvi savjet. Nemojte se pretvarati da ste netko drugi jer ćete na taj način privući ljude koji vam ne odgovaraju i propustiti priliku upoznati i sprijateljiti se s onima koji su vama slični. Ako se dogodi nešto što vam baš i nije po volji ili vam se čini nerješivo, zastanite na trenutak i udahnite duboko, budite racionalni i vjerujte da ćete rješenje pronaći vrlo brzo.

Samo se sjetite Šenoe: „Ne kloni dušom….Put vedra neba diži svoje čelo!“ .

INFORMIRAJTE SE O BUDUĆOJ ŠKOLI

Pregledajte internet stranice škole koju ste upisali, proučite predmete, prošetajte do škole i vidite koji vam je put najkraći, ako znate nekoga tko je pohađao ili još uvijek pohađa školu koju ste upisali raspitajte se malo i o profesorima. Na taj način stječete samopouzdanje, ali i lakše će vam biti prvi dan škole.

ODREDITI PRIORITETE

Ono što je najbitnije za uspješnu prilagodbu na srednju školu je organiziranost i sposobnost određivanja prioriteta. Rasporedite vrijeme tako da imate vremena za učenje, za odmor, za druženje s prijateljima i kvalitetan san. Odredite ono što vam je u određenom trenutku najbitnije i to stavite kao neodgodivu obvezu, ako ste rekli da će ćete učiti 2 sata, onda to i učinite, u početku će biti teško pratiti plan, ali nakon nekog vremena nećete moći bez njega.

Na kraju, držite se svojih principa i ne dopustite da netko utječe na vas, budite onakvi kakvi jeste i sigurno nemate razloga za brigu. Redovito učite i nemojte odgađati obveze. Na taj način lakše ćete prihvatiti promjene i srednja škola će vam postati mjesto na koje ćete dolaziti s osmijehom.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI