Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaKako vježbati jogu smijeha
Array

Kako vježbati jogu smijeha

Začetnik joge smijeha je indijski doktor Madan Kataria. Smijanje bez razloga može se činiti blesavo ili suludo, ali budući da većina bolesti ima gotovo 50% psiholoških uzorka, djelovanje smijeha može biti itekako korisno. Joga smijeha tijelo ispunjava pozitivnim kemikalijama koje vas ispunjavaju srećom, nadom i sigurnošću. Već nakon prve vježbe, kažu polaznici, osjetit ćete promjene u raspoloženju i konačno otvoriti vrata pozitivnim mislima i stavovima. Također, joga smijeha poboljšava opskrbu stanica kisikom i jača imunološki sustav. Inače, klubovi joge smijeha postoje i u Zagrebu i moguće je priključiti se bez problema.

Za bavljenje ovom aktivnosti ne treba vam posebna oprema, kondicija niti iskustvo. Ono što je najvažnije shvatiti prije nego počnete jest da je ova joga bazirana na konceptu smijeha bez razloga. Smijte se iskreno, dječje. Evo i kako.

 

 Ovo su vježbe koje bez problema možete izvesti i kod kuće, sami, bez trenera i ostalih članova:

1. Tapkajte prstima ispred srčane čakre. Fokusirajte se na trbuh i smijte se "ho, ho". Fokusirajte se na grudi i smijte se "ha, ha." Mijenjajte fokus neprekidno, između trbuha i grudi, gore i dolje, i smijte se "ho-ho, ha-ha, ho-ho".

2. Stavite šake na glavu. Smijte se u svojoj glavi "he he he", kako bi očistili glavu od napetosti. Zatim stavite ruke na grudi i smijte se "ha ha ha". 

3. Stavite ruke na trbuh i smijte se "ho ho ho".

4.Koncentrirajte se na stopala i lupkajte nogama o pod,  dok se smijete “hu hu hu".

5.Dignite ruke prema nebu, koncentrirajte se na grudni koš i smijte se "ha, ha, ha" jednu minutu.

6.Na kraju vaše Joge smijeha, pjevajte mantru "om" jednu minutu. Pjevajte vlastitom melodijom. Primijetite gdje vam “O” u tijelu odjekuje najbolje. Pjevajte sve dok se ne umirite.

7. Pogledajte se u ogledalu i poželite si divan dan, s osmjehom. 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI