Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaKakva mjesta za izlazak žele srednjoškolci?
Array

Kakva mjesta za izlazak žele srednjoškolci?

Kamo i zašto izaći
U metropolama poput Zagreba, Rijeke, Splita i ostalih velikih hrvatskih gradova mogu se naći raznorazna mjesta za izlazak, ali problem se javlja u manjim gradovima koji nemaju tako široku paletu lokacija. Mladi se žale na loš izbor koji nude manji gradovi, tj. uglavnom „narodnjačke“ klubove u kojima trešti nekvalitetna glazba. Zato su se zadnjih godina u tim mjestima mnogi protivnici mainstreama založili za izgradnju novih prostora ili obnovu starih i time pružili priliku mnogim mladim i talentiranim, a relativno nepoznatim bendovima da dođu do izražaja i uspiju se probiti i šire od lokalne scene.

Mlade najviše privlače koncerti stranih i domaćih zvijezda, ali velik je interes i za nastupe manje poznatih izvođača koji se tek uspinju do slave. Najviše uživaju tamo gdje je dobra svirka, jer to garantira odličan provod, ples i zabavu do kasnih noćnih sati. Nakon napornog tjedna u školi, takvi su događaji izvrsni za izbacivanje stresa i frustracije te odvlačenja misli od obaveza.

Preporuke
Zanimljivih mjesta za izlazak koja preporučuju i brojne web-stranice o clubbingu najviše ima u Zagrebu, ali i u drugim većim gradovima. Ljeti, u vrhuncu turističke sezone, ogroman broj partijanera posjećuje „hrvatsku Ibizu“Zrće na otoku Pagu. Jedan je od nezaobilaznih evenata splitski Ultra Europe Festival, a zadnjih je nekoliko godina sve veći interes i za međimursku varijantu Ultre – Forestland, festival elektronske glazbe koji se u ljetni mjesecima održava pokraj malog sela Brezje. Ovaj mali festival raste ogromnom brzinom, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i dovodi neke od najpoznatijih hrvatskih i europskih DJ-eva.

U Zagrebu se definitivno isplatiti posjetiti kompleks Green Gold koji spaja 6 klubova, zatim Vintage Industrial Bar u Savskoj ulici koji se nalazi na mjestu bivše tvornice dugmadi, klub Močvara (neophodan za sve pripadnike alternativne kulture) te ostale: Tvornica kulture (čest domaćin koncerata malih i velikih zvijezda domaće i strane glazbene scene), Aquarius, Groove Club, Piranha i dr.

Ostale primamljive lokacije u Hrvatskoj su Arsenal i Maraschino barovi u Zadru, Vanilla u Splitu, Papaya na Zrću i mnogi drugi. Ako želite otkriti neke u svojoj blizini, možete ih jednostavno pronaći na web-stranici http://clubzone.hr/. Otkrit ćete brojne male, ali šarmantne klubove, barove i restorane u okolici za koje niste čuli, a nude priliku za nezaboravne izlaske. Zabava i provod mogu se osigurati bilogdje i uz dobro društvo i prijateljsku atmosferu – bitno je uživati dok smo mladi. 🙂 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI