Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMladi Lošinjani sudjeluju u kreiranju boljeg svijeta
Array

Mladi Lošinjani sudjeluju u kreiranju boljeg svijeta

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. listopada svake godine. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1995. pozvala  je članice kako bi u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije ustanovili Dan tolerancije. Potpisali su dana 16.11.1995. godine.

Time su skrenuli pažnju na sve nejednakosti u svijetu kao što su ljudska prava,diskriminacija žena, rasna diskriminacija, sprječavanje i osuda genocidnih zločina i tako dalje. 

Službena definicija tolerancije glasi ovako:

 Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi.
Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.

Želeći pokazati da naša škola poštuje svih, potiče različitosti i međusobno poštivanje, a na inicijativu prof. Elene Busanić i pedagoginje Sandre Jureković nastao je ovaj video uradak. Sudjelovali su učenici svih dobnih skupina. Video pogledajte ovdje

Videom smo sudjelovali u natječaju pod nazivom "Oboji svijet bojama tolerancije" i time osvojili nagradu u kategoriji "Oboji svijet – Školski projekt ".

Kako vi obilježavate Međunarodni dan tolerancije? 🙂

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI