Muzej čokolade – Posjetite najslađi muzej u Zagrebu

0
555

Za sve ljubitelje slatkog, a posebno čokolade, Varšavska 5 na Cvjetnom trgu široko otvara vrata najslađeg mjesta u gradu- Muzeja čokolade. Pri samom ulasku u muzej dobivate jedinstvenu ulaznicu, odnosno kutijicu sa raznim vrstama čokolade koja vas vodi kroz obilazak šarenih muzejskih prostorija. U svakoj prostoriji nalazi se veliki izbor zanimljivih i zabavnih sadržaja poput raznih činjenica i priča o povijesti čokolade uz koje su pridruženi predmeti iz prošlosti. Tako naprimjer prva soba koja prikazuje tajnovitu prašumu, nudi mnoga saznanja o samom nastanku čokolade koji je povezan sa poviješću Azteka. U prostoru raskošnog baroknog dvora možete pronaći primjerke bogato ukrašenih šalica i setova za čokoladu koje su nekoć koristili najbogatiji pripadnici društva, a u domišljato prikazanoj tvornici Willya Wonke nalaze se razni primjerci čokolade.

                 

Također, posebna atrakcija za djecu, ali i za odrasle je veliki bicikl koji simulira nekadašnju proizvodnju čokolade.  Osim što muzej uključuje obilazak i učenje novih činjenica o čokoladi, nudi i mogućnost isprobavanja raznih vrsta čokolade. Tekuće čokolade jedu se malom žlicom ,a moguće ih je isprobati bezbroj puta.

Uz isprobavanje čokolade, posjetitelji imaju priliku pomirisati razne arome poput jagode, naranče i vanilije te fizički dotaknuti neke od sastojaka čokolade. Nakon obilaska cijelog muzeja i isprobavanja čokolade, moguće je rješavati kvizove i tako provjeriti koliko ste naučili. Ugodna i topla atmosfera, ukusna čokolada i učenje novih stvari odličan su način za provođenje popodneva s prijateljima, izlazak s partnerom ili pak organizirane školske izlete.