Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaNedjelja socijaldemokracije
Array

Nedjelja socijaldemokracije

Mobilnost i usavršavanje su svakako osobine koje krase članove Udruge srednjoškolaca. Uključeni smo u mnoštvo projekata kroz koje nastojimo promovirati interese srednjoškolaca i osigurati im uvjete na kojima bi pozavidjeli njihove kolege iz zapadnoeuropskih zemalja. Na tom tragu održan je, od 5. do 11. srpnja, kamp „Tjedan socijaldemokracije“ na Avali iznad Beograda, a na kojem je sudjelovao Leo Fel, član Savjetodavnog odbora USRED-a.

Kamp ima međunarodni karakter, a zemlje sudionice su: Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija. Jedan od ciljeva sudjelovanja na „Tjednu socijaldemokracije“ bio je umrežavanje mladih, a posebice srednjoškolaca i izgradnja mreže kontakta na području zemalja jugoistočne Europe.

Mnoge teme, koje su bile raspravljane, od velikog su značaja i interesa za rad naše Udruge. Obrazovanje mladih, tolerancija i uvažavanje različitosti samo su neke. Koncept socijaldemokracije posebno naglašava besplatno i dostupno obrazovanje za sve, a upravo je želja naše Udruge da svi učenici imaju jednake uvjete za školovanje.

Valja istaknuti kako je Leo dobio trenerski certifikat koji mu omogućava održavanje treninga za hrvatske srednjoškolce, a koji imaju za cilj razvijanje liderstva i timova, što je posebice važno za vijeća učenika i ostale učeničke organizacije.

Po završetku kampa dojmova smo kako je Udruga srednjoškolaca odlično predstavljena drugim mladim osobama iz inozemstva te kako je naša mreža kontakata dodatno ojačana, a time i mogućnost za pronalaženje partnera u predstojećim projektima Udruge.

 

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI