Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaOdržana radionica Čitalački maraton
Array

Održana radionica Čitalački maraton

Učenici Strukovne škole Virovitica i Stručni aktiv hrvatskoga jezika organiziraju povodom Mjeseca hrvatske knjige, od 15.listopada do 15.studenoga, niz aktivnosti.

Prva od njih održana je u petak, 21. listopada, u knjižnici naše škole pod nazivom Čitalački maraton. Učenici su pripremili ulomke iz raznih djela poput Basni, Patnji mladog Werthera, Mali princ, Starac i more te raznih lektira i djela koja se obrađuju na satima hrvatskoga jezika. Razredi koji su sudjelovali u čitanju su 2.c,2.d,4.b.1.d,1.b i 3.b, a brojni drugi razredi svaki sat dolazili su slušati sve to što su oni pripremili.

Prvi razredi pokazali su svoju kreativnost kroz izradu plakata na temu pročitanih djela tijekom sata. Naime, dio 1.d razreda je crtao motive iz basni koje su tijekom maratona čitali njihovi prijatelji iz razreda. Da bi atmosfera bila još bolja, profesorice su uključile u cijeli program i audio zvuk te tako puštale pjesme Sergeja Jesenjina, Tina Ujevića, Josipa Pupačića i dr. Radionica je odlično prošla kod učenika i svi su se razveselili ovakvom vrstom obilježavanja  Mjeseca knjige.

 

Ali ove godine imamo još aktivnosti. Sljedeća na redu je kviz za poticanje čitanja – Kvizomanijaci koji će se održati 11. studenoga, a nekoliko dana kasnije (15. studenog) radionica pod nazivom Skriptorij.

 

Svi ste dobro došli na sve aktivnosti i radujemo se vašem dolasku. Hvala svima koji su omogućili održavanje ovih aktivnosti i da nikako nemojte zaboraviti posjećivati knjižnicu cijeli ovaj mjesec jer čekaju Vas razna iznenađenja. Vidimo se…

 

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI