Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaOnline učenje stranih jezika
Array

Online učenje stranih jezika

Jedino što vam je potrebno za ovaj način učenja stranog jezika je kreiranje korisničkog raučna te upornost i dobra volja.

Odmah na početku, predstavit ću vam internetsku stranicu Livemocha koja je najveća online zajednica za učenje stranih jezika. Stranica sadrži interaktivne lekcije za više od 30 svjetskih jezika. Osim velikog broja lekcija Livemocha vam pruća mogućnost stupanja u kontakt sa izvornim govornicima jezika kojeg učite te i vi također imate mogućnost pomoći nekome tko uči vaš jezik. Nadalje, dok učite i rješavate zadatke imate mogućnost zatražiti pomoć od zajednice u obliku ocjene sa svako pojedino područje ili u obliku komentara. Kada vi pomažate drugima skupljate poene koje iskorištavate za uzimanje daljnjih lekcija iz jezika kojega učite. Nedostatak je taj što su osnovni tečajevi potpuno besplatni, a za neke malo naprednije ipak je potrebno platiti.

 

Busuu je, kao i Livemocha, online zajednica za učenje stranih jezika. Na ovoj stranici možete učiti 12 stranih jezika (engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski, japanski, portugalski, ruski, turski, arapski, kineski i poljski). Iako ne sadrži lekcije velikog broja stranih jezika Busuu ima veliku prednost, a to je bogatiji rječnik i jednostavnije učenje. Također, i ovdje je moguće stjecati online prijatelje s kojima  možete komunicirati dok učite jezik i tako si olakšati učenje.

 

Polyglot club ne treba posebno objašnjavati. Vjerujem da svi znate značenje riječi poliglot te da možete pretpostaviti što onda ova stranica nudi. Želite naučiti novi jezik ili razmijeniti znanje sa izvornim govornicima, želite otkriti nove kulture ili jednostavno ne znate što biste radili, dođite na Polyglot i otkrijte jednostavan način za učenje jezika. Komunicirajte s ljudima diljem svijeta na stranom jeziku, saznajte kakvo je vrijeme u Kolumbiji ili što se trenutačno događa u Japanu, kada steknete online prijatelje na Polyglotu možete saznati puno novih stvari.

 

BBC jezici, na stranici možete pronaći odlične audio i video tečajeve za učenje stranih jezika.  BBC nudi 40  tečajeva te veliki broj osnovnih fraza za svaki jezik.

 

Duolingo je dostupan i kao aplikacija za Android, iPhone i iPad. Naravno, kao i na velikoj većini ovih stranica ukoliko ste početnik u nekom jeziku, prvo učite neke osnove. Trenutno Duolingo ima oko 15 milijuna korisnika

 

Nakon što ćete doći do neke razine kada ćete moći razumjeti neki strani jezik, preporučila bih vam gledanje filmova ili serija na tom jeziku (naravno, bez prijevoda J ), te čitanje knjiga, portala i novina. Uz malo truda, uspjeh je zagarantiran. Sretno!

Quot linguas calles, tot homines vales!

 

TEA BABIĆ

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI