Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaOsječki Filozofski fakultet najbolji u Hrvatskoj
Array

Osječki Filozofski fakultet najbolji u Hrvatskoj

Osječki Filozofski prvi je fakultet humanističkih znanosti i jedan od malobrojnih visokoobrazovanih ustanova koji su nositelji certifikata kvalitete.U Hrvatskoj je samo desetak posto takvih ustanova koji prema pravilima europskih i svjetskih agencija školuju studente i provode programe u skladu s najvišim standardima. Do sada su Certifikat za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete uglavnom dobili rektorati, fakulteti s područja elektrotehničkih i strojarskih znanosti te neka privatna učilišta.

„Sustav gradimo već deset godina i drago nam je da smo u proslavi 55. obljetnice Sveučilišta dobili ovakvo priznanje!“ – rekla je prilikom dodjele certifikata dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Loretana Farkaš.

„Njegovanje kvalitete na ovom fakultetu nije samo formalnost. On je zaživio na svim razinama djelovanja ovog  fakultata. Certifikat se dodjeljuje na 5 godina. Svi dionici fakulteta su dokazali da je sustav funkcionalan u skladu s europskim standardima. Ispunili su sve kriterije i nakon dugotrajnog postupka od 18 mjeseci zadovoljili su i više od onog što je nužno te zaslužili certifikat Agencije za znanost i visoko obrazovanje“ –  rekla je dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.    

Očuvanje akademskih standarda i vjerodostojnosti kvalifikacija u visokom obrazovanju, unapređivanje kvalitete visokog obrazovanja, promicanje jednakih mogućnosti u pristupu visokom obrazovanju te stalno praćenje učinkovitosti postojećih i razvoj novih alata, samo su neki od standarda koje od danas s potvrdnicom ima osječki Filozofski fakultet.

 

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI