Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaPostali su svjetske zvijezde, a neki od njih nemaju završenu niti srednju...
Array

Postali su svjetske zvijezde, a neki od njih nemaju završenu niti srednju školu

Al Pacino
 Iako je postao jedan od najvećih glumaca Hollywooda, Al Pacino nije bio uzoran učenik.  Odustao je od škole sa 17 godina. Nakon što je pao na svakom predmetu osim na engleskom, učlanio se u kazališnu grupu. Imao je velik broj poslova "sa strane" kako bi zaradio za život.  Postao je veliki obožavatelj opere i  Shakespearea.

  scarface, tony montana, and al pacino image

Anna Wintour
Anna nije samo napustila fakultet – utjecajna glavna urednica Voguea nije završila ni srednju školu. Imidž i publicitet koji je stekla priča je svoje vrste. Kao tinejdžerica Anna je napustila studij na prestižnom North London Collegiate gdje se žustro bunila protiv dress code pravila. U dobi od 15 godina zaposlila se u modnom butiku Bibe, a s 21 godinom angažirana je kao jedna od prvih uredničkih suradnica u Harpers & Queen i tako počela karijeru u modnom novinarstvu.  1988. imenovana je glavnom urednicom Voguea. 

             Anna Wintour image                                                                                                                                                                                               

Robert De Niro
De Niro je prvo pohađao školu Little Red School, a nakon toga ga je majka upisala u srednju glazbenu i umjetničku školu. Godine 1960., pred svoj 17. rođendan, Robert je odlučio  napustiti školu kako bi pohađao jedan glumački studio. Živio je u New Yorku i dvaput se upisao u privatne škole, ali nije diplomirao. Nešto kasnije dobio je ulogu u filmu Kum koji mu je donio prvog Oskara.

taxi driver, gun, and movie image
  

Ellen DeGeneres
Ellenina ambicija iz djetinjstva bila je postati veterinarka. 1976. upisala je sveučilište u New Orleansu, ali sveučilište je napustila nakon semestra. DeGeneres se bavila stand-up komedijom, ali nakon javne obznane svoje homoseksualnosti nije se više bavila humorističnim nastupima.  Godine 2003. počela je voditi The Ellen DeGeneres Show koji je osvojio 15 Emmyja u prve tri sezone i prvi je talk-show u povijesti televizije koji je osvojio Emmy za Outstanding Talk Show u prve tri sezone. Vodila je svečanost dodjele filmske nagrade Oscara 2007. i 2014. godine.

Image result for ellen degeneres

Johnny Depp
Depp je napustio srednju školu kako bi postao rock-glazbenik. Pokušao se vratiti u školu dva tjedna kasnije, ali mu je ravnatelj rekao da prati svoj glazbeni san. Svirao je s grupom The Kids koja je ostvarila srednji lokalni uspjeh. The Kids su se zaputili u Los Angeles kako bi pokušali snimiti ploču te su promijenili ime u Six Gun Method. Grupa se raspala prije nego što su potpisali ugovor za prvi album. S 15 godina definitivno je odustao od škole. Iako je bend bio lokalno popularan, nije stekao svijetsku slavu. Johnny se proslavio tek kasnije kada je postao glumac.

johnny depp and black and white image

Coco Chanel
Nakon što joj je majka umrla, njezin otac smjestio ju je u sirotište gdje je naučila šivati. Kasnije je radila kao pjevačica u klubu u kojem je navodno zaradila nadimak Coco (pravo ime joj je Gabrielle). Još uvijek zaljubljena u šivanje, nagovorila je svog ljubavnika Etiennea Balsana da joj izgradi poslovno sjedište u Parizu. 1910. otvorila je svoj prvi dućan u francuskoj metropoli. Kasnije je osnovala butike u Biarritzu i Deauvilleu. Coco je jedina modna dizajnerica na popisu 100 najutjecajnijih ljudi 20. stoljeća koji je objavio magazin Time. Dobila je zasluge za izbacivanje korzeta iz mode i uvođenje jednostavnijih modnih kombinacija. 

 

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI