Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaPrvi tjedan škole - čisto preživljavanje
Array

Prvi tjedan škole – čisto preživljavanje

Prvi tjedan nove školske godine približio se kraju. Još je uvijek dozvoljeno zatrpavati društvene mreže fotkama s ljetovanja i nostalgičnim opisima jer svega ćemo se toga rado prisjećati kada nas za koji tjedan u školi počnu stizati sve obveze, zadaće, ispiti, eseji… Možda vam se to sada čini kao rutina koju poznajete već dugo vremena (pa barem tri godine otkako ste u srednjoj), ali ove je godine sve drukčije – MATURANTI smo.

Zanimljivo je usporediti maturante i prvašiće. Prvašići su trenutno optimistični, sve im je novo i zanimljivo, a ipak u njima postoji nešto što ih tjera da se ponašaju odraslije i da žele svoje srednjoškolsko obrazovanje što prije privesti kraju. Vjerujem da nam je to svima poznato. Ali dragi prvašići, uživajte dok možete, nedostajat će vam sve to kada budete na jednom od životnih raskrižja i kada u školu budete dolazili neispavani i željni samo jedne velike kave. Vrijeme brzo prolazi, kao da smo jučer mi bili prvašići, a sada smo maturanti. #nenisamnostalgična

 

 

 

 

Otkako smo prvi dan ponovno sjeli u školske klupe, usudim se reći da ne prođe nijedan školski sat, a da profesori ne spomenu državnu maturu. To samo potvrđuje koliko je to važan korak u našim životima. Na vrijeme se informirajte koji fakultet traži koju razinu polaganja ispita i koje ispite uopće morate polagati. Da, informirajte se ako znate koji fakultet želite upisati. A ako ne znate, što prije odlučite, suzite izbor na 5 fakulteta, po mogućnosti iz srodnih područja. Ako još niste dobili svoje podatke s kojima ćete se prijavljivati u sustav, obratite se ispitnom koordinatoru u školi ili tajništvu. Uskoro ćemo dobiti sve potrebne informacije o stranici Postani student, kao i kataloge potrebnih znanja za određeni ispit, a sve to možete pratiti na našem portalu.

Ovdje možeš provjeriti kada pišeš koji ispit.

Obveza je puno, vremena, vjerujte, dovoljno. Sve nas to ne treba obeshrabriti. Svi su preživjeli maturu, a i mi ćemo. Nakon što smo završili treći razred, svi su nam govorili kako nas čeka zadnje bezbrižno ljeto.  Ako izuzmemo ljeto prije faksa, stvarno je tako. Iskoristite ovu godinu najbolje što možete! Ne morate se ničega odricati – samo se dobro organizirajte. Uz dobru organizaciju naći ćete vremena i za kavu, izlazak, kino, sport… I da, sada imate vrijeme koje nećete više nikada imati, ni na faksu, ni poslije njega – tako kažu stariji. Vjerujmo im i iskoristimo ovo vrijeme najbolje što možemo!

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI