Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaSaznali smo kako je Ivan Pernar nesmetano ušao u škole!
Array

Saznali smo kako je Ivan Pernar nesmetano ušao u škole!

Prva od škola bila je Hotelijersko-turistička i odmah je pala. Ima 8 ulaza, ali kamere i portu s dežurnim osobljem tek na glavnom. Jasno je zašto je nije "prošla" ispit.

Sljedeća je na popisu Škola za medicinske sestre Vinogradska. Na samom ulazu nije bilo nikog, a u hodniku koji vodi prema učionicama bila je učenica koja ponavlja gradivo i ne obraća pozornost na slučajne prolaznike. Ravnateljica je izjavila da imaju dvije spremačice i domara koji čuva portu, ali i da je domar trenutno na bolovanju.

Sljedeća škola koja je također pala, jest V. gimnazija. Dvije učenice na porti previše su bile zaokupljene ponavljanjem gradiva da novinarku jednostavno nisu ni uočile. Kako je ravnatelj na poziciji tek od rujna, nije još mnogo stigao napraviti, ali je uočio nedostatke u sigurnosti i radi na tome.

Četvrta škola, VII. gimnazija ima dvije čistačice na porti, ali one, zaokupljene razgovorom, ne obraćaju pozornost. Učenici početak nastave provode u predvorju gdje svatko s njima može nesmetano razgovarati. Kako je dragi Pernar baš učenike te škole zvao da pobjegnu, ravnateljica nije imala previše vremena za razgovor.

Sljedeća škola, popularni MIOC, na ulazu portu čuva portirka, a malo dalje dežurni učenici.No, i ta škola nije prošla test. Možda jer je bio veliki odmor…

Škola za cestovni promet još je jedna u nizu. Portirka je uočila novinarku, ali nije reagirala. Naime, njeno je objašnjenje da je mislila da ide u autoškolu u sklopu škole. Smatrate li ovo opravdanim?

Dolazimo do prve uspješne škole po pitanju sigurnosti, III. ekonomske. Odmah na ulazu portir je zaustavio novinarku i upitao ju treba li što. Ravnatelj smatra kršenjem dječjih prava da učenici čuvaju ulaz tako da je ovlastio portira koji to vrlo savjesno obavlja. Bravo III. ekonomska!

Prirodoslovna škola V. Preloga također nije prošla test. Portirka ju je uočila, ali nije ju zaustavila niti pošla za njom. Ravnateljica smatra da ju je zamijenila s učenicima. Znači li to da svi mladi mogu natrag u školu?!

Tehnička škola Ruđera Boškovića jedna je od 3 koje su prošle. Portirka je novinarku odmah zaustavila. Barem se netko brine o sigurnosti učenika.

Zadnja na popisu, I. gimnazija na Aveniji Dubrovnik, također je prošla. Portir je odmah na ulazu objasnio da mu trebaju podatci i da treba znati koga osoba traži.

Izgleda da je Pernar ipak nešto napravio u cijeloj toj strci. Napokon se netko počeo brinuti o sigurnosti učenika pa, iako su ga zastupnici drugih stranaka, pa i njegove vlastite, osudili, ne možemo ne priznati da nije barem na nešto utjecao. 

 

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI