Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaKako raspolagati svojim novcem
Array

Kako raspolagati svojim novcem

Prema definiciji Ministarstva financija, financijska pismenost sposobnost je donošenja odgovarajućih odluka u upravljanju osobnim ili obiteljskim financijama. Nažalost, ono se ne uči u školi te je na vama samima da se informirate o obvezama i mogućnostima upravljanja vlastitim financijama, nerijetko iz nepouzdanih i oskudnih izvora. Financijskim opismenjavanjem poboljšavate svoje razumijevanje financijskih proizvoda i koncepata, razvijate potrebne vještine i sigurnost kako bi postali svjesniji financijskih rizika i prilika. 

Osim u svakodnevnom životu, financije imaju ključnu ulogu u ostvarenju vaših obrazovnih ciljeva za što je potrebno imati dobar financijski plan koji se može sažeti u jednostavnu rečenicu: „Ne trošite više od vlastitih mogućnosti!“

 

Kao studentu 'studentska lepeza' bit će neophodna, a mnogi od vas tek će se onda susresti s bankovnim uslugama. Zato, ne ustručavajte se pitati! Banke su vama na raspolaganju i imate pravo informirati se o svim detaljima usluge koja vam se nudi, kako bi izabrali najbolju pogodnost. 

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI