Četvrtak, 13 lipnja, 2024
NaslovnicaŠto Zagreb može ponuditi studentima
Array

Što Zagreb može ponuditi studentima

Rujan je i zagrebačke ulice, koje su bile prazne tijekom ljeta, opet vrve ljudima i raznim događajima. Ovo je posebno uzbudljivo razdoblje za brucoše koji dolaze u Zagreb, ali i za starije studente koji se vraćaju u već poznati im grad. Bilo da živite u domu ili u stanu, ono što će vam obilježiti naredno razdoblje upravo je studentski život. Studentski život neki vežu samo uz fakultet, neki samo uz provode, a oni organiziraniji znaju spojiti to dvoje.

Uskoro ćete na ulicama početi sretati mnoštvo studenata, koji će se uspješno ili možda manje uspješno snalaziti po gradu. Kako bismo vam olakšali privikavanje na Zagreb, izdvojit ćemo nekoliko stvari koje Zagreb nudi studentima, a mogu vam biti od pomoći pri snalaženju u studentskom životu.

Sveučilište u Zagrebu

Najstarije hrvatsko sveučilište s neprekidnim djelovanjem smjestilo se u Zagrebu. U sklopu Sveučilišta djeluje 29 fakulteta i tri akademije.

Studentski domovi

Zagreb nudi četiri studentska naselja: Stjepan Radić (Sava), Lašćina, Cvjetno naselje i Dr. Ante Starčević. Nije nepoznato da se upravo na Savi njeguje najbolji društveni život.

Studentski centar

Studentski centar smjestio se na Savskoj cesti broj 25. To je mjesto na kojem možete pronaći sve važne informacije o studentskom smještaju, poslovima za studente, prehrani, projektima, sportskim aktivnostima, upisu u školu stranih jezika, plesne tečajeve i još mnogo toga. Možete posjetiti kino ili galeriju koji se nalaze u prostorima Centra.

Menze

Najisplativije je hraniti se u menzama, tj. restoranima koji se nalaze pri fakultetima ili studentskim domovima. Izbor je velik, na vama je da izaberete. Menze se nalaze: u Savskoj, SD Stjepan Radić,  SD Lašćina,  SD Cvjetno naselje,  ZUK Borongaj, na Ekonomiji, Medicini, Veterini, Šumarstvu, FSB-u, ALU i blagavaona TTF-a.

Knjižnice

Iako fakulteti i studentski domovi imaju svoje knjižnice, odnosno učionice, uvijek možete posjetiti Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Brucošijade

Party dobrodošlice za brucoše. Ovo će vam barem malo olakšati ulazak u studentski život – mnogo ljudi, dobra zabava, koncerti, stariji studenti koji su vam spremni pomoći…

Izlasci

Tkalča je postala kultno mjesto zagrebačkih izlazaka. Ako se uputite tamo, možete birati kafiće, clubove, barove s različitim ponudama glazbe, pića, jela… Još neka mjesta na koje studenti izlaze: Krivi put – Savska 14, odmah prekoputa SC-a, odlično mjesto za chilllanje; Mojo bar – wine, rakija & co. – Martićeva 5, u strogom centru grada, Mojo je odlično mjesto za druženje; History caffe club – Tkalčićeva 68,  kultno zagrebačko mjesto; Vintage Industrial Bar – Savska 60 , live svirke, blizina studentskih domova.

Shopping

Zagreb je pravi raj za shopping – holičare. Mnoštvo trgovačkih centara, malih butika po centru i Ilici, Vlaškoj – ponešto za svakoga!

Sportske aktivnosti

Bilo da ste tip osobe koja vježba u teretani ili na otvorenom, Zagreb vam nudi mnogo mogućnosti za odabir. Sve je više teretana i fitness centara, kao i biciklističkih staza, igrališta na otvorenom ili prostora za vježbanje.

 

Uživajte!

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI