Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaSve o ispitu iz Povijesti na državnoj maturi
Array

Sve o ispitu iz Povijesti na državnoj maturi

Trajanje ispita: 120 minuta bez stanke

Područja ispitivanja:  Uvod u povijest, pretpovijest i stari vijek,  srednji vijek i novi vijek do početka XVIII. stoljeća,  novi vijek u XVIII. i XIX. stoljeću, svijet XX. i XXI. stoljeća.

Ispit će se sastojati od 40 zadataka višestrukog izbora, 20 zadataka kratkog odgovora, 10 zadataka višestrukoga izbora (kronologije) i 10 zadataka višestrukoga izbora (uz polazni sadržaj)

Pristupnici dobivaju sigurnosnu vrećicu u kojoj je ispitna knjižica, list za koncept i list za odgovore. Od pristupnika se očekuje da pozorno pročitaju upute koje će slijediti tijekom rješavanja ispita. Dodatno, uz svaku vrstu zadataka priložena je uputa za rješavanje. Čitanje ovih uputa je bitno jer je u njima naznačen i način obilježavanja točnih odgovora. Sadržaj listova za koncept neće se bodovati.

Tijekom pisanja ispita dopušteno je rabiti kemijsku olovku plave ili crne boje.

Literatura za pripremu ispita iz Povijesti su svi udžbenici propisani i odobreni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta tijekom protekloga četverogodišnjega razdoblja. Učenici mogu koristiti i zadatke s dosadašnjih ispita državne mature iz povijest kao i zadatke s natjecanja.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI