Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTISvi sveti - blagdanska organizacija prijevoza

Svi sveti – blagdanska organizacija prijevoza

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u četvrtak, 1. studenoga, kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije.

TRAMVAJSKI PROMET

U utorak i srijedu, 30. i 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom rasporedu radnog dana.

Na blagdan Svih svetih, u četvrtak, 1. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića.
U petak, 2. studenoga, tramvajske linije prometovat će prema subotnjem rasporedu vožnje.

AUTOBUSNI PROMET

Prema gradskim grobljima, ovisno o priljevu građana, ZET će već od subote, 27. listopada uključivati dodatne autobuse na redovne linije.

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u četvrtak, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj,

Kaptol – Mirogoj – Krematorij,

Kvaternikov trg – Srebrnjak,

Dubrava – Miroševec,

Dubec – Markovo Polje i

Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će uspostavljene u četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.
Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat.

Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. 

Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se i na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.
Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa neće prometovati linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg)

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska bit će skraćene do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, u četvrtak, 1. studenoga od 7.30 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Od subote, 27. listopada, ZET će prema potrebi uključivati dodatne autobuse na redovne linije koje prometuju u zoni groblja, dok će izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovati u četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati,bez usputnog zaustavljanja.

Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava.

Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.
Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala, a na Miroševcu bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom (ulaz na parkiralište groblja).
Ulazak putnika na Miroševcu obavljat će se na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210(Dubrava – Studentski grad – Klin) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima. Autobusna linija 209 (Dubrava – Čučerje) polazit će s perona 1 terminala Dubrava.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će učetvrtak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati.
Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje.

Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i u Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.
Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a  na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u četvrtak, 1. studenoga, dok će u subotu i nedjelju (27. i 28. listopada), srijedu (31. listopada), kao i u petak, 2. studenoga, prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima. Autobusi će se zaustavljati u Sesvetama na stajalištu Zagrebačka/Bistričkai u Popovcu na Vugrovečkoj cesti (kod Vatrogasnog doma).

Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja), od subote, 27. listopada, do petka, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.

Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče)od subote, 27. listopada, do petka, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

Napominjemo, kako će iz Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa, autobusi linije 224 (Dubec – Novoselec) polaziti s perona 5, autobusi linije 270 (Dubec – Sesvete – Blaguša) s perona 8, a autobusi linije 274 (Dubec – Sesvete – Laktec) s perona 7.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

Uobičajeni raspored radnog dana primjenjivat će se na redovne autobusne linije u srijedu, 31. listopada, a nedjeljni raspored u četvrtak, 1. studenoga. Prema potrebi uključivat će se dodatni prijevozni kapaciteti.

U četvrtak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.

Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) ostvarivat će polaske samo u srijedu 31. listopada u 7.25 sati, kao i u četvrtak, 1. studenoga u 6.40 sati, dok će u svim ostalim polascima prometovati izravno za Šibice. U srijedu i četvrtak, od 8 do 20.45 sati, prometovat će izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će polaziti svakih 30 minuta.

Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić)176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 ( Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od subote, 27. listopada, do petka, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati,  zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u četvrtak 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.
Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra – 072 500 400. 
Radno vrijeme Pozivnog centra je od 0 – 24 sata. 

Tijekom posebne prometne organizacije, u četvrtak, 1. studenoga, prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan!

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI