Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaUpravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje
Array

Upravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje

– Edukaciju u prostorima POU Obris pohađa 30 polaznika iz Osječko-baranjske županije, a zasada se održava kroz teorijsku nastavu, skupne i individulane konzultacije. Idući tjedan kreće i sustav učenja na daljinu, e-learninga – najavljuje Sanja Radić, stručna koordinatorica projekta. 

Polaznici ne skrivaju svoje oduševljenje edukacijom. 

– Edukacija za Voditelje ICT projekata jedna je od kvalitetnijih edukacija koje sam imala prilike pohađati. Iskustvo predavača i stvarni primjeri iz prakse poslovanja IT tvrtke daju edukaciji sasvim novu razinu stjecanja znanja. Nisam imala previše očekivanja oko edukacije, odlučila sam pokušati i vidjeti pronalazim li se u tome. Nisam pogriješila, upravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje. Stečeno znanje primjenjivo je na mnogo toga, a ponajviše za kreiranje smjera za daljnje usavršavanje. Projekti poput ovoga donose toliko potrebne promjene na bolje, poticanjem uključivanja nezaposlenih u društvo nudeći im prijeko potrebno znanje i iskustvo – kaže Maja L.

Svoje je dojmove podijelila i Ana B. koja kaže kako je njezino iskustvo za vrijeme trajanja edukacije vrlo pozitivno. 
– Ugodno sam iznenađena konceptom edukacije. Razlikuje se od trenutno dostupnih edukacija u našem gradu ne samo po sadržaju, već i fleksibilnom pristupu polaznicima. Očekivala sam stjecanje korisnog znanja, ali nisam očekivala ovako ugodnu radnu atmosferu i toliko praktičnih primjera. Ovo je znanje primjenjivo za sve pozicije u IT sektoru, što je jako dobro. Znanje dobiveno ovdje sigurno će mi pomoći u nastavku razvoja vještina i pronalasku posla. Ovaj projekt prava je prilika za mlade ljude s manjkom praktičnog iskustva. 

Jedna  je od polaznica i Sara V. koja, iako edukacija još traje, naglašava kako je već sada puno toga naučila: 
– Rad kroz vježbe i mentorstvo s predavačicom pomaže mi usvojiti gradivo, samostalno raditi kod kuće i tako nadograditi svoje predznanje. Očekivanja od edukacije već su ispunjena, a to je fleksibilan pristup, podrška za rad kod kuće i mentorstvo stručne osobe koja zna prenijeti znanje. Mišljenja sam da ovakvih projekata treba biti što više kako bi mlade nezaposlene osobe dobile priliku učiti i steći korisno znanje koje popunjava jaz između obrazovnog sustava i stvarnih potreba poslodavaca na tržištu rada – zaključila je. 

Uz redovnu nastavu, programi će biti upotpunjeni sustavom učenja na daljinu (e-learning) te će na taj način polaznici moći od kuće raditi samostalno i uz mentorstvo predavača. 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI