Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaZANIMLJIVOSTI10 serija koje svaki srednjoškolac treba pogledati

10 serija koje svaki srednjoškolac treba pogledati

Srednja škola je razdoblje puno izazova, promjena i otkrića, a serije često postaju važan dio tih iskustava. Serije mogu služiti srednjoškolcima ne samo kao opuštanje i zabava, već i priliku za učenje i razmišljanje. U ovom članku donosim vam top 10 serija koje svaki srednjoškolac treba pogledati.

1.“Stranger Things“

Ova popularna serija prati grupu srednjoškolaca u malom gradiću koji se suočavaju s nadnaravnim događajima, tajnama laboratorija i prijateljstvom koje ih povezuje. Glavni likovi su grupa srednjoškolaca koji istražuju nestanak njihovog prijatelja i tajanstvene događaje u njihovom gradu. Ova serija kombinira elemente znanstvene fantastike, misterije i akcije, istražujući teme prijateljstva i odanosti dok se bore protiv zlih sila.

https://live.staticflickr.com/4465/37444281951_b6f83c32a8_b.jpg

2. “13 Reasons Why”

“13 Reasons Why“ je serija koja se bavi važnim temama poput mentalnog zdravlja, vršnjačkog nasilja i samoubojstva. Radnja prati tinejdžera Claya Jensena koji istražuje razloge zašto je njegova prijateljica Hannah Baker počinila samoubojstvo. Ova serija potiče duboka razmišljanja o problemima s kojima se srednjoškolci suočavaju i potiče na razgovor o mentalnom zdravlju.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/13_Reason_Why_cast_at_MTV_Awards.jpg

3. “Black Mirror”

“Black Mirror“ je serija koja se bavi tehnologije i njezinog utjecaja na društvo. Svaka epizoda donosi novu priču, istražujući različite poglede tehnološkog napretka. Ova serija potiče razmišljanje o budućnosti i tehnološkim izazovima s kojima se srednjoškolci ovih dana suočavaju.

https://www.trustedreviews.com/wp-content/uploads/sites/54/2023/06/Black-Mirror.jpg

4. “Umbrella Academy”

Ova serija prati neobičnu obitelj 7 superjunaka, braće i sestara. Nakon smrti svog usvojitelja, članovi obitelji se ponovno okupljaju kako bi riješili tajne njihove prošlosti i spriječili apokalipsu. „Umbrella Academy“ kombinira elemente fantastike i drame te istražuje teme obitelji i identiteta.

 

https://live.staticflickr.com/65535/50046863771_81d92c8a95_b.jpg

5. “Gossip Girl” 

 “Gossip Girl“ je serija koja prati živote bogatih tinejdžera u Manhattanu, istražujući njihove tajne te romantične zaplete. Glavni element priče je blog pod imenom „Gossip girl“, koji prati sve tajne i skandale tih mladih ljudi. Serija je poznata po svojoj modi i stilu, te je postala inspiracija za mnoge tinejdžerske trendove i modne kombinacije.

https://live.staticflickr.com/6083/6032453647_7166d15c36_c.jpg

 

  1. “The Office“

“The Office“ je humoristična televizijska serija koja se odvija u uredskom okruženju kompanije Dunder Mifflin. Radnja prati svakodnevni život zaposlenika ureda, a posebno se usredotočuje na njihove osobne odnose i poslovne situacije. „The Office“ je postala kultna serija zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji humora, emocija i karakterizacije, te ostaje omiljenim izborom mnogih gledatelja širom svijeta.

https://live.staticflickr.com/2171/2128373786_e8ca5e96d5_b.jpg
  1. “Gilmore Girls“

Ova serija je popularna američka serija koja prati živote Lorelai Gilmore i njezine kćeri Rory Gilmore u izmišljenome gradu Stars Hollow, Connecticut. Lorelai je mlada samohrana majka koja je odlučila podići svoju kćerku Rory bez pomoći njezinog bogatog roditelja. Serija se bavi temama kao što su obitelj, prijateljstvo, ljubav, ambicija i samostalnost. Serija je stekla popularnost publike i hit među gledateljima zbog svojeg jedinstvenog stila i dubokih ljudskih priča.

https://live.staticflickr.com/454/32331090616_9578499251_b.jpg

8.“Brooklyn Nine Nine“

“Brooklyn Nine Nine“ je popularna humoristična serija koja se odvija u policijskom okruženju New Yorka. Serija prati živote raznolike grupe detektiva, kapetana i osoblja policijskog odjela dok se suočavaju s različitim slučajevima kriminala i svakodnevnim izazovima. „Brooklyn Nine Nine“ poznata je po svojemu šarmu, originalnom humoru i duhovitim karakterima, a serija je stekla brojne obožavatelje zbog svoje sposobnosti da istovremeno bude smješna i emotivna.

https://live.staticflickr.com/454/32331090616_9578499251_b.jpg

9.“Riverdale“

“Riverdale“ je poznata američka serija zasnovana na likovima iz Archie Comics stripova, ali ima mračniju i drugačiju priču. Radnja se odvija u izmišljenom gradu Riverdale, gdje se istražuju tajne i zagonetni događaji među stanovnicima tog grada. Elementi tinejđerske drame, misterije i ljubavi čine seriju zanimljivom i privlačnom za gledatelje svih uzrasta.

Seen in Supergirl and Riverdale.
https://moviemaps.org/locations/725

10.“Anne with an A“

“Anne with an A“ je popularna kanadska televizijska serija, a prati život i avanture mlade siročadi Anne Shirley. Radnja serije smještena je u ruralni Kanadski otok princa Edwarda početkom 20.stoljeća. serija se bavi temama odrastanja, prihvaćanja, različitosti vlastitog identiteta. Anne je maštovita djevojčica koja često ulazi u nevolje svojim neobičnim ponašanjem, ali istovremeno osvaja sve svojom iskrenošću i pozitivnim stavom prema svijetu.  Serija je stekla veliki broj obožavatelja zbog odlične produkcije, glumaca i poruke te je također serija koja vas može nasmijati, rasplakati i inspirirati svojim pričama o prijateljstvu, ljubavi i snazi volje.

https://live.staticflickr.com/65535/52403192270_b825bfdec3_b.jpg

 

Srednjoškolci maju raznolike interese i potrebe, stoga je važno da odaberu serije koje će ih zabavljati, ali i poticati na razmišljanje. Mnogo srednjoškolaca voli gledati serije te ovih deset naslova nude širok spektar žanrova i tema koje će zadovoljiti različite ukuse.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI